Akşener'den radikal çıkış: Kadın kolları kurmuyor

Akşener'den radikal çıkış: Kadın kolları kurmuyor

Meral Akşener ve ekibinin kuruluş çalışmalarını yürüttüğü yeni partide kadın kollarının olmayacağı belirtilerek, sebebi açıklandı.

Eski İçişleri Bakanı Meral Akşener ve ekibi, yeni parti kuruluş çalışmalarını sürdürürken, örgütlenmeyle ilgili radikal bir karar alındığı, yeni partide diğer siyasi partilerden farklı olarak “kadın kolları” ismiyle ayrı bir örgütlenme olmayacağı bildirildi.

Akşener'in ekibinde yer alan Kayseri Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partinin kadın kolları kurmamasının temel nedeninin, ayrımcılığın önüne geçmek olduğunu dile getirdi.

Halaçoğlu, "Biz en az yüzde 30 diyoruz. Belki kadınların sayısı yeni partide yüzde 70 olacak onu bilemeyiz. Burada önemli olan liyakattır. Bu açıdan bakmak gerekir buna. Çünkü eğer üst sınır getirirseniz o zaman potansiyeli de dışlamış olursunuz. Bizim böyle bir sınırlamamız olamaz. En az yüzde 30 olsun derken bunu amaçlıyoruz" dedi.

Yusuf Halaçoğlu, kurulacak partinin geniş tabanlı bir parti olması için üye sayısı ve profilinin önemli olduğuna da değindi. Bir partinin üyelerinin ve parti çalışmalarına katılımının çok önemli olduğuna dikkat çeken Halaçoğlu, "Burada delege sistemi daha çok önem kazanıyor. Eğer bir partinin üyeleri aktif olursa o zaman partiye yeni bir hava gelir. Üyelerin katılımıyla adaylarınızı belirlediğiniz zaman bu aynı zamanda partiye dinamizm katar. Sadece delege sistemine takılıp kalmazsınız. Dinamik bir parti görüntüsü kazanırsınız" şeklinde konuştu.

16 Nisan referandumuyla kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve yerel seçimlerin daha çok önem kazandığına işaret eden Halaçoğlu, şunları anlattı:

"Koalisyonlar dönemi sona erdi. Bugünkü tabloda bu böyle. Yerel seçimlerde hizmet yapmanız artık eskisinden çok daha önemli. İnsanlar cumhurbaşkanlığı seçimleriyle bunu birlikte düşünecekler. Cumhurbaşkanı seçemediğiniz zaman sadece çıkardığınız milletvekili sayısının pratikte yeterli olmayacağı açık. Dolayısıyla bu iki noktaya bundan sonra daha fazla odaklanacak siyaset."

Anketlerde yüzde 25

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın da, 25 Ekim'de Meral Akşener'in liderliğinde kuracakları yeni partiye ilişkin Karadeniz'de Son Nokta gazetesine açıklamalarda bulundu.

Koray Aydın, daha kurulmamış bir partiye Türkiye'nin her ilinde anket yaptırdıklarını ve şu anda anketlerde Türkiye'de yüzde 25 çıktıklarını kaydetti.

Aydın, "Bize bu teveccühü gösteren halkımıza gerçekten minnettarız. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir durum göremezsiniz. Biz bu sevgiye layık olabilmek için asla şahsi davranamayız. Halkımız şuna inansın ki, Türkiye'de yeni bir siyasi dönemi başlatmaya geliyoruz” dedi.