Akşener'i Kılıçdaroğlu'na şikayet ettiler

Akşener'i Kılıçdaroğlu'na şikayet ettiler

İYİ Parti'nin ittifak içinde olduğu CHP'nin Iğdır Belediye Başkan Adayı Sözer Sayan, Akşener'in açıklamasına tepki gösterdi.

Odatv'nin haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'nin kazanmaması için Iğdır'da aday göstermeyeceklerini duyurmuştu. Akşener, AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın kentte tek aday çıkarması halinde söz konusu adayı destekleyeceklerini açıklamıştı.

CHP'NİN ADAYINDAN KILIÇDAROĞLU'NA MEKTUP
Akşener bu açıklaması çok konuşuldu. İYİ Parti'nin ittifak içinde olduğu CHP'nin Iğdır Belediye Başkan Adayı Sözer Sayan da Akşener'in açıklamasına tepki gösterdi. Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Akşener'in sözlerinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

'BU AÇIKLAMALARIN DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUM'

Sözer Sayan şunları kaydetti:
"Ben Iğdır merkez belediye başkan adayınızım. İttifak yapmış olduğumuz İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hanımefendinin Iğdır ile hakkında defalarca TV kanallarında yapmış olduğu açıklamalar (şayet MHP ile AKP birleşirse HDP kazanmasın diye Cumhur İttifakını desteklerim) şahsımı ve Iğdır il yönetimini derinden üzmüştür ve çalışma şevkimizi kırmıştır. İYİ Parti genel başkanının Iğdır'da Cumhur İttifakını destekleme açıklaması Millet İttifakı ilkelerine uymadığını, Iğdır ilinde CHP'nin seçilebilecek bir adayının olduğunun hatırlatılmasını ve İYİ Parti tarafından partimiz aleyhine yapılmış olan bu açıklamaların düzeltilmesini talep ediyorum.
Gereğini saygılarımla arz ederim."