Akşener yasak getirdi: Oradan gelenler partiye katılamayacak

Akşener yasak getirdi: Oradan gelenler partiye katılamayacak

Meral Akşener'in yeni kuracağı ve siyasi çizgisini Milli Merkez olarak tanımladığı partisinde kırmızı çizgiler de belli oluyor. CHP’den partiye göz kırpan isim ise istifasını verdi.

Yeni partide tarikat ve cemaatlerle bağlantısı olanlara yer verilmeyeceği aktarılırken, Akşener’e büyükelçilerin ilgisinin giderek arttığı ve randevu talebinde bulundukları belirtildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı Genel Başkanlığa aday olan ancak daha sonra ihraç edilen Meral Akşener'in kuracağı yeni partide, cemaat ve tarikatlarla iltisaklı olan isimlere yasak getirildiği öğrenildi. Söz konusu karara gerekçe olarak, Akşener ve ekibinin son dönem karşı karşıya kaldıkları "FETÖ" suçlamaları gösterildi.

Kuruluşu Ankara'da bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde ilan edileceği belirtilen yeni partinin programında, "Türk" - "Kürt" gibi ayrıştırıcı bir dil kullanılmadığı ve herkesi kucaklayıcı olmasına özen gösterildiği vurgulanıyor. Bu yaklaşım, HDP seçmeni tarafından da olumlu karşılanıyor. T 24’ün haberine göre, programda seçim barajının düşürülmesi önerisi de bulunuyor.   

Büyükelçi ilgisi

Bu arada Akşener’e büyükelçilerin ilgisinin giderek arttığı ve randevu talebinde bulundukları söyleniyor. Partinin resmen kurulmasının ardından Akşener’in tüm bunları değerlendireceği  belirtiliyor.

Akşener'in partisine ilişkin yapılan kamuoyu araştırmalarında oyların, "bilerek" düşük gösterildiği ileri sürülüyor. Parti yönetimince yaptırılan anketlerde, oy oranlarının çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

Hakan Atalay CHP’den istifa etti

Öte yandan Meral Akşener'in yeni partisine, CHP'den destek geldi.  CHP Kurultay Delegesi, Beşiktaş Belediye Başkanı aday adayı, eski meclis üyesi ve milletvekili adayı Hakan Atalay, yaptığı basın açıklaması ile CHP’den istifa etti. Açıklamasında, yeni kurulacak olan partiye destek vermek üzere yola çıktığının sinyallerini de veren Atalay, partinin iktidara gelmesi için büyük bir gönüllüler ordusu kurduklarını kaydetti.