Akşener: Yüzde 14,7 kemik oyumuz var

Akşener: Yüzde 14,7 kemik oyumuz var

Gazete ve TV Genel Yayın Yönetmenleri ile İstanbul’da bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Biz MHP ile ne hısımız, ne hasımız. Biz MHP’nin devamı değiliz. Bizim ütopyamız herkesin Türkiye’nin bayram sofrasında toplanmasıdır”dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ulusal gazete ve TV Genel Yayın Yönetmenleri ile bir araya geldi. Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Veysi Şahin’in de katıldığı toplantıda Meral Akşener, sürdürdükleri parti çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Toplan İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyeleri Ümit Özdağ, Koray Aydın, Aytun Çıray, Ahmet Ersagun Yücel, Durmuş Yılmaz, Hayrettin Nuhoğlu ile GİK Üyeleri de katıldı.Akşener, yaptığı açıklamalarda Afrin harekatına dikkat çekerek, “Afrin bir mecburiyettir. Eğer dün Suriye’yi konuşabilseydik, tartışabilseydik, uygun zeminlerde müzakere edebilseydik bu mecburiyeti yaşamayabilirdik. En basitinden Hatay, Kilis, Gaziantep, Mersin vergisi ertelenen insanlar şehir olmaz, ticaret üzerinden ülkeye zenginlik katan böle haline gelirdi. Bugünü de kamuoyunu nezdinde konuşamıyoruz, TBMM bile müzakere edemiyoruz. Yarın hangi maliyetleri yükleneceğimizi hep beraber göreceğiz. Demokrasinin güzelliği buradadır. Demokrasi her derde deva bir ilaç olmaktan ziyade, sorunları tartışmamızı sağlayan bir platformdur. Rekabetçi, demokratik siyaset bu yönüyle hayati öneme sahiptir” dedi.

‘MHP’nin devamı değiliz’

Akşener, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı. “MHP ile hısım mısınız yoksa hasım mı?” sorusuna Meral Akşener, “Biz kimse ile ne hasımız, ne hısımız. Biz MHP’nin devamı değiliz. Biz CHP’nin benzeri değiliz. Biz AKP’nin de hasmı değiliz. Biz yorulan, huzuru kaçan, neşesi kaçan, sıradan insanların arasında olan asgari müştereklerin, kardeşlik, yardımlaşma, güven duygusunun ortadan kalktığı bir Türkiye’de yeniden huzuru, güveni ve kardeşlik duygusunu oluşturabilmek için bir proje ortaya koyan, ufuk, iddia ortaya siyasi partiyiz. Bizim ütopyamız herkesin bir sofrada toplanmasıdır. O sofra etrafından Diyarbakırlı gelin, Edirneli damat, Karadenizli kadın, Egeli Erkek, Vanlı çocuk var. O sofrada herkesin eli olacak. Biz böyle bakıyoruz hayata” diye yanıt verdi.

'Yüzde 14,7 kemik oyumuz var'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Veysi Şahin’in de aralarında bulunduğu ulusal gazetelerin ve TV’lerin Genel Yayın Yönetmenleri ile İstanbul’da kahvaltıda bir araya geldi. Akşener, partisinin 3,5 aydır devam edenteşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi verdi. 74 ilde örgütlendiklerini sırada 4 il daha olduğunu belirten Akşener “Yüzde 14,7’lik kemikleşmiş bir oy oranımız var” dedi.

‘İkinci tura kalacağımıza inanıyoruz’

Meral Akşener, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalırsanız HDP ile ittifak yapar mısınız?” şeklindeki soruya ise “AKP Genel Başkanı Erdoğan, HDP ile en derin ahbaplığı, dostluğu işbirliğini yapan şahıs. Türkiye’ye o zaman Abdullah Öcalan ile müzakere yolunu açan kişi, çözüm sürecini, açılımı, demokratik açılımı, ortaya koyan kişi. En derin, en yakın ilişkileri kuran kişi. Şimdi arkadaşımız HDP ile, PKK ile ahbaplık etmiş bugün canı istedi milli ve yerli, pür milliyetçi bir dile döndü ve geri kalan herkes HDP ile aynı blokta. Bu doğru bir şey değil. 24 yıldır aktif siyasetin içindeyim, açık, içi dışı bir vatandaşım ben. Ben aday olduğum takdirde Erdoğan ikinci tura kalıyor demektir. Bu güzel bir psikoloji. Bildiğim kadarıyla HDP ve CHP adaylarını çıkaracak. Saray Koalisyonu da Erdoğan’ı aday çıkarak. Biz ikinci tura kalacağımıza inanıyoruz. İkinci tura kaldığımda ise ben kazanacağıma inanıyorum. Ben ikinci turu kazanıp Cumhurbaşkanı olacağım” diyerek cevap verdi.

‘İttifak yok’

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yapacağı görüşmeden bir ittifak çıkıp çıkmayacağı yönündeki soruya, “Oradan bir ittifak arayışı çıkar mı? Sanmıyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı, Saadet Partisi ile ittifak yapmak ister mi? Kesinlikle. Saadet Partisi yönetimi buna ‘evet’ der mi? An itibariyle sanmıyorum” şeklinde yanıt verdi. Meral Akşener, “Bir anayasa değişikliği yapmamız lazım. Çok önemli akademisyenlerimiz çalışıyor. Ama bu anayasanın, taslağın bütün toplumun her katmanı tarafından tartışılması gerektiğine inanıyorum. İddiamız, konuşan Türkiye’yi ortaya çıkarmak” dedi.

‘HDP ile Erdoğan anlaşacak’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılacak ittifaka ilişkin soruları da yanıtlayan Akşener, “Şu anda farzı mahal konuşuyoruz. Belli mi olur? Ben ikinci turda, HDP ile Erdoğan’ın anlaşacağını düşünüyorum. Ben kalamadım ikinci tura, CHP’nin adayı kalıyor diyelim Erdoğan’ın karşısında. Gelin sizinle iddiaya girelim HDP ile Erdoğan anlaşır. Ben kendisini tanıyorsam ki tanıdığımı sanıyorum çünkü ben de Rizeli bir arkadaş ile evliyim. Samimiyetle söylüyorum, siz isteseniz de olmaz. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın, cumhurbaşkanlığı konusunu Türkiye’nin her meselesinin önünde gördüğünü düşünüyorum. Başka türlü Türkiye’nin bekası ile kendi geleceğini iç içe oluşturmazdı” diye konuştu.

Erken seçim tarihi verdi

Akşener, “Bir erken seçim bekliyor musunuz?” şeklindeki soruya ise, “Eğer bir erken seçim olacaksa bir öngörü olarak 15 Temmuz 2018’i tarih olarak öngörüyorum. Bu konuda herhangi bir bilgim yok. Sadece bir öngörü” diye yanıt verdi.

AKP’den yüzde 30 oy İYİ Parti’ye gelir

Akşener, partisinin oy oranlarının sorulması üzerine, “Benim ilgilendiğim alan, 2001’de bu tarafa kaymış 15 puanlık yani yüzde 30’luk ya da 47’nin 15’inden oy almak. Şu an yaptığımız çalışmalara göre bizim oy oranımız 14,7. Kemikleşip oturan bir oy tabanı. Çok ciddi bir kararsızlar ve sesiz kitle var. Bunlar da dağıtılınca bu oran 22,7’ye çıkıyor. Şeytanlaştırılmaya çalışılıyor olabilirim ama sahada bir vicdanın olduğunu biliyorum. İsim isim vereyim şaşırırsınız. Herkesin bugün olduğu gibi masa altından telefon etmediği dönemlerde, herkesin omzunda elim var. Bu da bir vicdanı getiriyor. Onun için kim şeytanlaştırırsa şeytanlaştırsın,tutmadığını düşünüyorum. AKP’den İYİ Parti’ye kayacak başlangıç için söylediğim 15
puan ile yüzde 30 arasındadır” dedi.

‘Bir kadını kendinize asla düşman edinmeyin’

Meral Akşener konuşmasının sonunda bir abla tavsiyesi olarak kabul edilmesini istediğini belirterek “AKP’yi kadınlar iktidar yaptı, İYİ Parti ise kadınları iktidar yapacak. Bu güzden sakın ola ki bir kadını kendinize asla düşman edinmeyin. Bunu çok samimi söylüyorum. Anneler düşman olmuyor da, eşleriniz, kız kardeşleriniz olabilir. Kadınların içindeki gücü keşfettiğim için bunu söylüyorum” dedi.