Akşener'den kongre salonu kapısında rest: Yarın da burada olacağız

Akşener'den kongre salonu kapısında rest: Yarın da burada olacağız

MHP Genel başkan adaylarından Meral Akşener MHP'de yarın yapılması ile ilgili yaşananlarla ilgili ve yarın ne yapacakları konusunda açıklama yaptı.

MHP kongresi için muhalifler tarafından tutulan Ankara Esenboğa Havaalanı yolundaki Büyük Anadolu Oteli'ne giden tüm yollarda polis barikat kurdu. TOMA'lar da bu bölgede görevlendirildi. Polis otele sadece müşterilerin girişine izin veriyor. MHP'li muhaliflerden Meral Akşener ise oteldeki hazırlıkları görmek için geldi.

MHP'de 'kurultay' düğümü devam ediyor. Meral Akşener, "Yarın kongre olacak mı, olmayacak mı" sorusuna yanıt verdi. Akşener, "Biz yarın kongrenin yapılması için burada olacağız. TOMA'lar karşımızda. Kongrenin ille salonda olması gerekmiyor" dedi.

Akşener'in açıklamasından satıbaşları:

Bekir Bozdağ arıyor, hukuksuz, kanunsuz bu durum ortaya çıkıyor. Ben buraya keşif yapmaya geldim, Durumumuz nedir diye. Delegeler geliyor, imza vermiş arkadaşlarımız geliyor, imza vermemiş arkadaşlarımız da geliyor. Ben ve arkadaşlarım, 4 aday delegelerimizle kongrenin yapılması için burda olacağız. TOMA'lar karşımızda. Kongrenin ille salonda olması gerekmiyor. Çağrı heyeti atandı, çağrı heyetinin görevi devam ediyor. Esasında bu işleri yapacak olan çağrı heyeti. Çağrı heyeti henüz bir fikir değişikliğine gitmedi. Hukuken kapalı alanda yapacaksınız diye bir şey yok. 5adım 10 adım sonrası konuşarak Bekir Bozdağ'ın önlem almasına imkan tanımayalım. 4 aday burada olacağız.Ben bugün görmeye geldim, delege burda, il başkanlarımız burda... Diyelim ki zor kullanıldı;  zaten hukuksuz-kanunsuz pek çok iş yapıldı. Ankara valisi, emniyet müdürü, Bekir Bozdağ  gibi hukuksuz iş yapan... Anayasa madde 137 hukuksuz hiçbir emir yerine getiriilmez. Ben İçişleri Bakanı olduğumda ilk öğretilen buydu. Her türlü hukuksal yapılan talimat anayasal suçtur.