Alçı'dan Ekrem İmamoğlu'na: Sakin ol şampiyon

Alçı'dan Ekrem İmamoğlu'na: Sakin ol şampiyon

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu'nu köşesinde kaleme aldı. Alçı, sözlerinde İmamoğlu'na 'Sakin ol şampiyon' dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu'na yönelik olarak "Kendisine 'Sakin ol şampiyon' diyorum ve Nazan Öncel'in aynı adı taşıyan şarkısını dinlemesini tavsiye ediyorum" dedi.

Alçı yazısına şöyle devam etti:

"YSK da İmamoğlu'nun 20 bin kadar oy farkla önde olduğunu açıkça ilan etmişti. 10 milyon seçmen içinde 20 bin oy sadece binde 2 oranına tekabül ettiği için doğal olarak YSK'ya itirazlar yapıldı ve süreç de zaten 1 hafta içinde nihayete erecek. Üstelik İmamoğlu da YSK Başkanı Sadi Güven'e çok güvendiğini ifade etmiş bir isim. 

O SAĞDUYULU VE OLGUN İNSAN NEREYE GİTTİ?

Bunlara rağmen 2 Nisan 2019 sabahından itibaren o sağduyulu ve olgun Ekrem İmamoğlu gitti, yerine başka biri geldi. Özal'ı model alan bu kucaklayıcı politikacı tipi yerine Adnan Keskin tarzı sert ve müfrit CHP'li Ekrem İmamoğlu bir anda zuhur etti. Ankara'nın havası Ekrem Bey'e hiç yaramadı…

Dün üst üste vahim hatalar yaparak bir çuval inciri berbat etme sürecine giren Sayın İmamoğlu'nu uyaran bir yazı kaleme aldım. Sebeplerini tek tek açıkladım. İstanbul'un yüzde 48.8'i Ekrem Bey'e Adnan Keskin tarzı CHP'li duruşundan ötürü değil, Özalist dili ve yaklaşımı sebebiyle oy verdi. Yoksa Kürtler ve dindarlar hiçbir şekilde Kemalist siyaset diline oy vermezler.

Ayrıca dün yazdığım gibi kendisini 2 Nisan akşamı Kemal Kılıçdaroğlu da ılımlı tonda siyasete devam etmesi ve gerginlik yaratmaktan kaçınması yönünde uyardı. Akılcı bir politika tarzı değil bu. Peki 3 Nisan itibarıyla Ekrem İmamoğlu nasıl bir portre çiziyor? 

NAZAN ÖNCEL'İN ŞARKISI

Maalesef bu soruya olumlu bir yanıt veremiyorum. Ekrem Bey girdiği bu yanlış siyaset yolunda yürümeye devam ediyor. Kendisinde erken bir güç sarhoşluğu ve yanlış bir panik teşhis ediyorum. Oysa bu telaşa gerek yok. İmamoğlu kendini İstanbul seçimlerinin şampiyonu olarak görüyor. Ben de kendisine "SAKİN OL ŞAMPİYON" diyorum ve Nazan Öncel'in aynı adı taşıyan şarkısını dinlemesini tavsiye ediyorum.