Ali Bardakoğlu'ndan  Akşener'in partisinde yer alacak açıklamalarına yanıt!

Ali Bardakoğlu'ndan Akşener'in partisinde yer alacak açıklamalarına yanıt!

Ali Bardakoğlu, Meral Akşener'in kuracağı partide yer alacağı iddialarına ilişkin, 'Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi, ben diyanet işleri başkanlarının görevdeyken siyasetten uzak durması gerektiği gibi görevden sonra da aktif siyaset içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum' dedi.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Meral Akşener'in kuracağı partide yer almayı kabul ettiği haberlerine yanıt verdi.

Hürriyet'e açıklamada bulunan Bardakoğlu, “Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi, ben diyanet işleri başkanlarının görevdeyken siyasetten uzak durması gerektiği gibi görevden sonra da aktif siyaset içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü diyanet işleri başkanı bütün Türkiye’nin diyanet işleri başkanıdır. Türkiye’de ve dünyada İslam dini hakkında ve dini hayatın sorunlarıyla ilgili herkese aydınlatıcı bilgiler vermek durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlarının siyasetin ayrıştırıcı ve doğal olarak gruplandırıcı atmosferine girmesinin dini değerleri hırpalanmasından endişe ederim" dedi.