Ali Sami Yen'de İmamoğlu izdihamı: Adamsın adam

Ali Sami Yen'de İmamoğlu izdihamı: Adamsın adam

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra ilk kez bir futbol maçını, protokol tribününde izledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Galatasaray - Kayserispor Süper Lig maçına geldi. Stat girişinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İmamoğlu, ''İstanbul'un pırlantası, dünya markası 3 büyük kulübümüzün yanındayız. Keyifli bir maç izlemek istiyorum'' dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz tarafında stat girişinde karşılanan İmamoğlu, koridorlarda kendisini bekleyen taraftarlar tarafından adeta ''sevgi çemberine'' alındı. Taraftarlar, İmamoğlu ile ''selfie'' yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. Zorlukla maçı izleyeceği tribüne ulaşabilen İmamoğlu, stada girdiği anda da alkışlarla karşılandı. İmamoğlu, taraftarın ilgisine el sallayarak karşılık verdi.

'GEL BE! GELDİ VALLAHİ!'

Koridorlarda yaşanan fotoğraf çektirme yarışı, tribünlerde de sürdü. Aradaki bariyerler nedeniyle İmamoğlu'na ulaşamayan bir taraftar, ''Gel be, gel be'' diye bağırıp, çiçeği burnunda başkanı yanına çağırdı. İmamoğlu, taraftarın isteğini karşılıksız bırakmadı ve yanına gitti. Amacına ulaşan taraftar, tepkisini, ''Yürü be. Vallahi geldi. Adamsın, adam'' sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu'nun o tribüne yaklaşmasını fırsat bilen diğer taraftarlar da İBB Başkanı ile fotoğraf çektirdi. Bir taraftarın cep telefonunu alan İmamoğlu, ''selfie''yi kendisi çekti. Bir başka taraftar da cep telefonu kamerasını açıp, yakınlarını İmamoğlu ile görüştürdü. Taraftarlar, ''Başkanım, yarın Maltepe'deyiz'' diyerek İmamoğlu'na desteklerini gösterdi. Başka bir taraftarın İmamoğlu'na, ''Ekrem Başkanım, her şey çok güzel olacak'' şeklinde bağırması da ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

YOĞUN İLGİ, İZDİHAMA DÖNÜŞTÜ

İmamoğlu'na gösterilen ilgi, devre arasında izdihama dönüştü. Protokol tribününden ayrılıp eşi Dilek İmamoğlu'nun bulunduğu locaya geçmek isteyen İmamoğlu, kapılar açılınca kendisini bekleyen yüzlerce taraftarla karşılaştı. ''Ekrem Başkan'' tezahüratıyla İmamoğlu'nun karşılayan taraftarlar, İBB Başkanı'yla fotoğraf çektirme yarışına girdi. Bir anda kendisini taraftarların arasında bulan İmamoğlu, kendisine ulaşan her taraftarla fotoğraf çektirdi. Bu sırada taraftarlardan İmamoğlu'na yönelik birbirinden ilginç seslenişlerde bulunuldu.

İşte o sözlerin bazıları:

'CANLI DAHA GÜZELMİŞSİN SEN YA'

- Sen bizim sevdamızsın.
- Seninle her şey güzel olacak Başkan. 
- Başkan bize lazım beyler, daha cumhurbaşkanı olacak. 
- Canlı daha güzelmişsin sen ya. 
- Allah yardımcın olsun. 
- Afişleri ne zaman kaldıracaksınız. Bıktık artık görmekten. (İmamoğlu: ''Kalkıyor yavaş yavaş.''
- Adam, halkın adamı.
- O bize lazım, ezmeyin adamı.
- Ay bana da bir dön, ezildim burada.

MALTEPE'YE DAVET…

İmamoğlu, yaşanan izdiham nedeniyle ulaşmakta zorluk çektiği loca önünde taraftarlara, ''Hakkınızı helal edin'' dedi ve yarınki Maltepe buluşmasına davet etti. Taraftar ise İmamoğlu'na, ''Sonuna kadar helal olsun Başkanım. Mutlaka Maltepe'de olacağız'' yanıtını verdi.