Almanya'dan AKP'ye tepki, CHP'ye uyarı!

Almanya'dan AKP'ye tepki, CHP'ye uyarı!

AKP'nin 'darbe teklifi' bütün dünyadan tepki alıyor. Almanya Federal Meclis Başkanı Lammert, AKP'nin 'diğer partilerin oylarına ihtiyacı var' diyerek CHP'yi uyardı ve 'TBMM iradesine sahip çıkmalı' dedi. Lammert, HDP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldırma girişimine 'demokrasiden uzaklaşmanın yeni halkası' diyerek tepki gösterdi.

DW Türkçe Servisi'nin geçtiği habere göre, Süddeutsche Zeitung'a konuşan Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert "Dokunulmazlıkların kaldırılması girişimi, maalesef Türkiye'nin bizim anladığımız anlamıyla bir demokrasiden uzaklaştığını gösteren olaylar zincirinin yeni bir halkasıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı 'otokrasi heveslisi' olarak niteleyen Lammert, 'Bu, parlamentoyu feodal egemenlerin keyfi müdahalelerinden korumayı amaçlayan bir haktır' ifadelerini kullandı. Dokunulmazlıkların kaldırılması girişiminin başarıya ulaşabilmesi için AKP'nin yanı sıra TBMM’deki diğer partilerin de belli bir oranda kabul oyunun gerektiğine dikkat çeken Lammert, Meclis’i iradesine sahip çıkmaya çağırdı.
''EERDOĞAN ÇİZMEYİ AŞTI...''
Süddeutsche Zeitung'a konuşan bir diğer isimse Federal Meclis'in Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili başkan yardımcısı Johannes Singhammer oldu. Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılması girişimiyle sınırı aştığını söyleyen Singhammer, AB'nin Ankara'nın bu adımını dikkate alarak Türk vatandaşlarına vize muafiyeti kararı almaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.