Alper Taş: Otobüse de binerim, metroyu da kullanırım

Alper Taş: Otobüse de binerim, metroyu da kullanırım

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, “Belediyenin lükse ayırdığı kaynakları kısıp halka aktaracağız” dedi.

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, Erzincan Refahiye Derneği’nde konuştu. Taş, kentsel dönüşüm ve yoksullaşmanın bölgenin en ciddi iki sorunu olduğunu söyledi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM YERİNDE OLACAK’

Taş şu ifadeleri kullandı: “Emekçileri buralarda işgalci olarak görmeye devam ediyorlar. Göreve geldiğimizde hak sahiplerine tapularını koşulsuz şartsız vereceğiz. Kentsel dönüşümü ise tamamlamamız gerekiyor. Evlerimiz eski ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Ama bu dönüşüm birilerini zengin etme projesi olmayacak. Kentsel dönüşüm yerinde olacak. Bizler, Beyoğlu’nu 24 yıldır yöneten zihniyetin aksine Beyoğlu’nda emekçilerin kentin dışına sürülmesine asla izin vermeyeceğiz. İmar planlarını halkla birlikte oluşturacağız, halkın istemediği hiçbir projeye onay vermeyeceğiz.”

‘BELEDİYE BAŞKANININ NEDEN BİR SÜRÜ MAKAM ARACI OLUR?’

İşsizlere iş bulma ağı oluşturacaklarını ve dar gelirli ailelere yapılan sosyal yardımları daha da artıracaklarını dile getiren CHP’nin Beyoğlu adayı, “Diyecekler ki, ‘kaynak nerede?’ Kaynak çok. Öncelikle belediyedeki lüksü, şatafatı ve israfı bitireceğiz. Belediye başkanının neden bir sürü makam aracı olur? Otobüse de binerim, metroyu da kullanırım, taksiye de binerim. Belediyenin lükse ayırdığı kaynakları kısıp halka aktaracağız” diye konuştu.