'Amerika, Kürdistan’ı kurarsa Türkiye’den toprak isteyecek!'

'Amerika, Kürdistan’ı kurarsa Türkiye’den toprak isteyecek!'

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, “ABD’nin Suriye’de yaptığı oradaki Kürtleri gerilla tarzından ordulaşmaya geçirmek. Bunun adı devlettir” dedi.

PKK terörünün en yoğun olduğu 1993-1995 yılları arasında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı Komutanlığı yapan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Güneydoğu sınırımızda Irak ve Suriye'deki gelişmelerin ülkemiz için kaygı verici olduğunu söyledi. Pamukoğlu, “Bazı adımları atmak için geç kalınıyor. Türkiye'deki NATO ve ABD üsleriyle ilgili yeni düzenlemeler ve güvenlik unsurlarımızın öne alındığı konular görüşülmeli. Yeni anlaşmalar yapılmalı” dedi.

“SAVAŞ GÜCÜ SIKINTIYA GİRDİ”

Sözcü'den Saygı ÖztürK'e konuşan Pamukoğlu, “Irak'ın kuzeyinde Barzani üzerinden Kürdistan'ın kuruluşu tamamlandı. Şimdi Suriye Kürdistanı'nın ağır silahlarla, tanksavarlar takviye ederek, sınır boyundaki yaklaşık bin 100 kilometrelik alanda Kürdistan kuruluyor. ABD'nin bugün yaptığı iş gerilla tarzından oradaki grupları ordulaşma safhasına geçirmektir. Bunun adı da devlettir” uyarısında bulundu. Güneydoğu'nun unutulmaz komutanlarından Pamukoğlu, son gelişmeleri SÖZCÜ'ye şöyle anlattı:
15 TEMMUZ darbe girişiminden sonra Silahlı Kuvvetlerimiz savaş gücü olarak sıkıntıya girdi. Harp okulları, askeri liselerin dağıtılması sonucu yaşanan boşluk ve güvensizlik, Silahlı Kuvvetler'e de darbe indirdi. Askere savaş sanatını öğretmek öyle kolay bir şey değil.

“UÇAKLA SONUÇ ALINMAZ”

ORDU, psikolojik olarak da yıprandı. Son 3 aydır Çukurca'da askeri üslere sürekli saldırılar var. Hemen her gün 1-2 şehit veriyoruz ya da askerimiz yaralanıyor. Bunların hepsi Zap Kampı'ndan gelen teröristlerce yapılıyor. Her olayın arından Çukurca'ya 4-5 kilometre uzaklıkta olan Zap Kampı'na uçaklarla saldırılar yapılıyor. Şu unutulmasın; o kampta uçakla bir şey yapılamaz. Çünkü, uçakların dalış imkanı yok. Havadan vurmakla sonuç alınmaz.

BOTLAR çamurlanmadan Zap asla temizlenmez. 30 yıldır burada teröristler var. Zap'ın nasıl bir yer olduğunu konuşabilmek için görmek lazım. Hava harekatı teröristleri açıkta yakalarsan, yürüyüş kolu halinde görürsen tesirli olur. Ancak hava harekatıyla tek tek yapılan saldırılardan sonuç alamazsınız.

“KÜRDİSTAN BİZİ DE ETKİLER”

SINIRIN öte yakasındaki teröristlerin bulunduğu Hakurk Kampı 18 kilometrelik bir vadi. Bu kampları bastığımızda 37 gün kaldık. 268 yeraltı deposunu açtık. On binlerce mayın, silah, mühimmat bulduk. Bunların ancak yedide birini taşıdık. Oralar inanılmaz bir coğrafya…
KOMŞUMUZ Irak ve Suriye'de kurulacak Kürdistan, hemen arkasından bize de sirayet eder. Ülkemizde de devleti zorlayacak otonomi, özerk bölge gibi talepler gündeme gelecektir. Kürdistan kurulmasıyla ilgili zamanı ABD, siyasi ve askeri koşullar nedeniyle erteliyor.

“İNGİLTERE, RUSYA DA VAR”

SİYASİ hesaplar nedeniyle ABD, Suriye Kürdistanı için Türkiye'yi uzak tutuyor. Suriye Kürdistanı'yla ilgili çalışmalarda hep ABD konuşuluyor ama planın içinde İngiltere, Fransa, Rusya da var. Afrin üzerinden enerji naklinin hangi limandan yapılacağı da gündemde… Akıllarında İskenderun Limanı bulunuyor. Bunun anlamı, ileride Türkiye'den de toprak alınacağıdır. Amanos Dağları'nı PKK'nın terk etmemesi ve sürekli o bölgede dolaşması da İskenderun hesabının bir parçasıdır.