Ankara'da CHP'ye çirkin provokasyon

Ankara'da CHP'ye çirkin provokasyon

CHP’li milletvekillerinin cezaevlerinde teröristleri ziyaret ettiği iddiası yalanlanmasına karşın, Başkent'te bazı apartmanların posta kutularına atılan bildirilerde milletvekilleri hedef gösterildi.

“CHP'yi kınıyoruz” başlıklı bildiride CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eylem yapan maskeli bir grubun fotoğrafları yer aldı. Bildiride “2014-2015-2016 yıllarında 164 kez PKK ve DHKP-C'li teröristleri ziyaret eden CHP'yi kınıyoruz” denildi. Bildiride CHP'li 24 milletvekilinin adı yer aldı ve hedef gösterildiler. Aynı bildiride hedef gösterilen isimler, gazeteci Erdem Gül ile Can Dündar ve akademisyenleri ziyaret ettikleri için de suçlanıyorlar.
VİCDANSIZLIK VE AHLAKSIZLIK:
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer dağıtılan bildiriye tepki gösterdi ve ”Terör örgütüne destek veriyor diye suçlanacak en son parti CHP'dir. Açılım sürecinin, Oslo'da yapılan görüşmelerin, şehirlerin silah deposuna dönüşmesinin kimlerin iktidarında olduğunu herkes biliyor. Vicdansızlık ve ahlaksızlık olarak görüyorum. İftiradır” dedi.
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de ”Bu süreç Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırılarla başladı. Organize bir şekilde yapılan bu girişimlerle AKP prim toplamaya çalışıyor. Gerçek olmayan, yalan ve iftiralarla ahlaksızca yöntemlerle algı yaratılmaya çalışılıyor. Kendi medyalarında da bunu kullanıyorlar. Dava açacağız” açıklaması yaptı.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da ” Planlı bir şekilde algı yaratılmaya çalışılıyor. Ortadoğu'daki gazetelerde ‘Türkiye ile PKK anlaştı. İmralı ile tekrar masaya oturuldu' diye haberler yapılıyor. AKP hükümeti de içerde başka bir algı yaratmaya çalışıyor. Gündem değiştiriyorlar” dedi.