Ankara'da MHP alarmı

Ankara'da MHP alarmı

MHP’de çağrı heyetinin bu hafta sonu yapacağı 'tartışmalı' olağanüstü tüzük kurultayı öncesi Ankara Emniyeti alarma geçti. Polis, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “yok hükmündedir” dediği kongreye katılacak partililer ve delegelere adeta 'kuşatma' uygulayacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 19 Haziran'da Akyurt'taki Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenecek kongre için birimlerine iki ayrı “iç emir” yayınladı. Yazılı talimatta, partililer ve üst kurul delegelerinin kısa adı  GİYKİMBİL olan Geçici ikamet Yerleri Bildirme Projesi sistemi ile sorgulanması istenildi.

OTEL KAYITLARI
Kongre için Ankara'ya gelip otellere yerleşecek olan partililer ile üst kurul delegeleri üzerinde GİYKİMBİL sorgusu yapılması manidar bulundu. Emirde, “GİYKİMBİL kullanılarak hazırlanacak listeler incelenerek şüpheli şahıslar üzerinde gerekli çalışmalar yapılsın” denildi.
UYAP'la entegre olan rezervasyon kayıtlarında hakkında çeşitli savcılık ya da mahkemelerce arama/yakalama kaydı çıkan isimlere konakladıkları otellerde gözaltı işlemi uygulanacak. Polis, “gayri muayyen” saatlerde sorumluluk bölgelerinde uygulama noktaları belirleyerek şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde de kontroller yapacak. Bu önlemin Genel Merkez yanlıları ile muhalifler arasında gündeme gelebilecek bir çatışma ihtimaline karşı alındığı bildirildi.

GARDA SIKI ÖNLEM
Ankara Emniyeti, özellikle Konya ve Eskişehir'den hızlı trenle kongreye bireysel olarak gelecek partililere dönük de sıkı tedbir alacak. Çevre illerden otobüslerle şehre gelecek MHP'liler için de AŞTİ'de polisiye kontroller devreye sokulacak. Polis kontrolleri 18 Haziran günü saat 08.00'de başlayıp 19 Haziran günü saat 23.59'a kadar devam edecek. İç dağıtım yazısında, tren garı, istasyonları, AŞTİ ile şehirler arası otobüslerin yolcu indirme/bindirme duraklarında kongreye katılacak kişiler üzerinde gerekli arama ve kontrol işlemlerinin gerçekleştirilmesi istenildi.