Antep'te Celal Doğan ittifakı

Antep'te Celal Doğan ittifakı

CHP ile HDP'nin ortak adayı olacağı iddia edilen Celal Doğan: Görüşmeleri beklemek gerekli

Gaziantep'te CHP ile HDP tarafından belediye başkanlığına aday gösterileceği iddia edilen Celal Doğan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan, “Partiler arasındaki görüşmeleri beklemek gerekli” dedi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde partiler, belediye başkanı adaylarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün bir araya gelmesi kulisleri hareketlendirdi.

Sürpriz buluşmada Kılıçdaroğlu ile Türk’ün 'ortak adaylar etrafında buluşma' görüşü öne çıktı. Edinilen bilgiye göre, görüşmede 1989 ve 2004 yılları arasında CHP'den Antep Belediye Başkanlığı yapan ve daha sonra istifa ederek HDP'ye geçen Celal Doğan'ın ismi gündeme geldi. Doğan'ın iki partinin tabanının 'iyi bildiği' bir isim olması seçimler için avantaj olarak değerlendiriliyor.

Doğan, konuya ilişkin sorular üzerine, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylığı başvurusunda bulunmadığını ve dinlendiğini söyledi. Doğan, yerel seçimler için olası adaylığı konusunda ise "Belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili hiçbir partiye aday adaylığı müracaatım olmadı. Şu an CHP'nin, İYİ Parti ve HDP ile görüşmeleri sürüyor. Bunları bekleyip görmek lazım. Partilerin alacağı kararları görmeliyiz" dedi.