Arınç sert girdi…Ahmet Hakan, Cem Küçük ve Fatih Portakal'ı hedefe koydu

Arınç sert girdi…Ahmet Hakan, Cem Küçük ve Fatih Portakal'ı hedefe koydu

Bir TV programında Yeni Parti ve FETÖ çıkışıyla tartışma yaratan Bülent Arınç, yeni bir açıklama yayınlayarak, kendisini eleştiren Ahmet Hakan’a sert cevap verdi. Cem Küçük için 'küçük maşa' diyen Arınç, Küçük ve Fuat Uğur’u ise Edi ile Büdü olarak tanımladı.

Açıklamalarıyla gündemde yer bulan AKP kurucusu ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bir TV programında yaptığı, 'yeni parti', 'kurucular listesi' ve Fethullah Gülen çıkışlarıyla da tartıma yarattı. Sözleri tepki toplayan Arınç'tan yeni bir açıklama geldi.

“15 Temmuz’dan neredeyse 5 yıl önce bu işleri bırakmıştım” diyen Arınç, “O zaman da ne FETÖ’cülük vardı ne de Fethullah Gülen sempatizanlığı vardı” ifadesini kullanmıştı. Anıç ayrıca, “Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen’in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir” demişti.

YENİ AÇIKLAMA

Kendisine AKP çevrelerinden gelen tepkiler üzerine Arınç, yeni bir açıklama yayınladı. Açıklamasında Arınç, kendisini eleştiren Ahmet Hakan ve Fatih Portakal'ın haberlerini 'manipülatif' olarak değerlendirirken, Cem Küçük ve Fuat Uğur'u 'Edi ile Büdü' olarak tanımladı. Cem Küçük hakkında ise çok tartışılacak imalarda bulunan Arınç "küçük maşa" dediği Küçük'e "Siyasette en büyük güç, gücünü ve bildiklerini gizleyebilmektir" diyerek siyaset dersi verdi.

Bülent Arınç, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ı ise isim vermeden "Bahçeli'nin ibrikçi başı" diyerek yanıtladı.

Arınç'ın yeni açıklaması şöyle: