Arşiv unutmaz: 'Erdoğan her şeyi anlatmış' dedirtecek konuşma

Arşiv unutmaz: 'Erdoğan her şeyi anlatmış' dedirtecek konuşma

İstanbul'da bazı sandıklar için sayımlar yapılırken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10 Şubat günü sarf ettiği sözler yeniden gündeme geldi.

Türkiye 31 Mart seçimlerini tartışmaya devam ediyor. Seçimlerde en çok konuşulan il ise İstanbul oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. AKP ise, sonuçlara itiraz ederek, neredeyse tüm sandıkların yeniden sayılmasını istedi.

İstanbul'da bazı sandıklar için sayımlar yapılırken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10 Şubat günü sarf ettiği sözler ise yeniden gündeme geldi.

'GÖREVLİLERİMİZİN SAYISI 280 BİNİN ÜZERİNDE...'

Erdoğan, Şubat ayında, Sandık Başkanları Buluşması'nda partililerle bir araya gelirken, sandık güvenliğine ilişkin bir de konuşma gerçekleştiriyor.

Erdoğan, her sandık başında 9 partili görevlinin olacağını, toplamda ise, 280 binin üzerinde görevlilerinin olduğunu ifade ederken, bu güce hiçbir partinin ulaşamadığının altını çiziyor.

Erdoğan, konuşmasında şunları söylüyor:

"AK Parti olarak her sandık için bir sorumlu, 8 üyeden oluşan toplam 9 kişilik bir yönetim kurulundan bahsediyoruz. Yani ana kademeden 3 kişi, bir tanesi o sandığın başkanı, kadın kollarından 3 kişi, gençlik kollarından 3 kişi, 9 kişilik sandık esaslı çalışmada bir yönetim… Böylece hiçbir siyasi partinin muktedir olamadığı, olamayacağı güç, AK Parti’de… Bunu bizim başarmamız lazım. Seçim günü de sandıklarda görev üstlenecek olan kardeşlerim bunlar. Ve sabahın erken saatinde sandık mahalline kimse gelmeden AK Parti’nin sandık görevlileri orada olacaklar. Görevlilerimizin sayısı ne kadar 280 binin üzerinde… Sayıyı görüyor musunuz?"

İşte Erdoğan'ın o konuşması:

'HER SEÇİM ÖNCESİ...'

Erdoğan, aynı toplantıda, ayrıca, "CHP ve onlarla birlikte hareket eden bir kesim her seçim öncesinde ve sonrasında suyu bulandırmak, kafaları karıştırmak için ortalığı velveleye veriyor. Her seferinde hakkettikleri cevabı milleten de Seçim Kurulu'ndan da aldıkları halde aynı teraneyi sürekli ısıtıp gündeme getirmekten geri durmazlar" ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Odatv