ARŞİV UNUTMAZ | YSK'dan bilgi sızdıran AKP temsilcisi bakın kim!

ARŞİV UNUTMAZ | YSK'dan bilgi sızdıran AKP temsilcisi bakın kim!

Yurt Haber Merkezi

AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK'dan bilgi sızdırdı. Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun…” ifadelerini kullandı. Özel sonrasında sızdırdığı bilgide de seçimlerin 23 Haziran'da yapılacağını belirtti.

Ancak arşiv unutmuyor... Başbakan Binali Yıldırım tarafından YSK'ya atanan Recep Özel'in, 2012 yılında TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olarak görev yaptığı sırada ABD'de Fethulah Gülen'i ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

'GÜLEN NAMAZ TAKKESİ HEDİYE ETTİ'
Mart 2012’de ABD’ye giderek Gülen’i ziyaret ettiği öne sürülen Özel’in, o tarihlerde cemaatle güçlü ilişkiler içerisinde olduğunu göstermek için Isparta yerel basınına geçtiği bilgilerde şu ifadelere yer verilmişti: “Ziyarette Fethullah Gülen’in Milletvekili Özel’le yakından ilgilendiği öğrenildi. Gülen’in ‘Isparta Milletvekili olduğunu biliyorum. Yakından takip ediyorum’ dediği bildirildi. Gülen’in ziyaretten ayrılırken Özel’e namaz takkesi hediye ettiği edinilen bilgiler arasında.”

ÜÇ DÖNEM VEKİLLİĞİN ARDINDAN....
Üç dönem AKP Isparta Milletvekili olarak görev yapan Recep Özel, 1 Kasım 2015'teki genel seçimlerde aday gösterilmedi. Özel'in yerine Nur cemaatine yakın isimlerden biri olan Amasya kökenli Sait Yüce'yi Isparta'dan aday gösteren AKP, Özel'i de Temmuz 2016'da darbe girişiminden birkaç gün önce YSK'ya temsilci olarak atadı.

FETÖ İDDİALARINA AÇIKLAMA
15 Temmuz'un ardından birbiri ardında FETÖ soruşturmaları ve gözaltılar başlayınca 2012 yılındaki Gülen ziyareti gündeme getirilen Recep Özel, bu konudaki rahatsızlığını "Zorunlu bir açıklama" yaparak gidermeye çalışmıştı. FETÖ soruşturmaları ve gözaltıların en yoğun olduğu günlerde, 6 Ağustos 2016 tarihinde yerel basında yayınlanan Özel'in açıklaması özetle şöyleydi:

"2012 yılında Adalet Bakanlığı'nın resmi bir program için gittiğimiz Amerika' da o günün şartlarında o şerefsiz mahluğa, terörist başına gerçekleşen ziyareti bu günlerde gündeme getirmek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir. Bunu gündeme getirenler, gündeme gelmesini sipariş haberlerle yaptırmaya çalışan kamu gücünü elinde bulunduran zevata ve çeşitli siyasi hesapları bulunan güruha buradan açıkça sesleniyorum. Sizin kim olduğunuzu iyi biliyorum kimin hesabına ve ne için çalıştığınızı nasıl köpeklik yaptığınızı iyi biliyorum. Her türlü yasal hakkımı size karşı kullanacağım.

Siz, neye hizmet ettiğinizi önce bir düşünün, fitne, fesat ve iftira ile bir yere varılmaz, hesaplar tutmaz. Yaptığınız bu yöntemi FETÖ örgütü yıllarca memleket insanımıza uyguladı. Sizin o şerefsizlerden bir farkınızın olmadığıda görülmekte. Bu kadar açıklamanın yeterli olduğunu düşünüyor, siyasi hayatım boyunca söylediğim bir söylemi burada paylaşarak son veriyorum."