Arşiv unutmuyor: Bakın Erdoğan oyların yeniden sayımını nasıl eleştirmişti!

Arşiv unutmuyor: Bakın Erdoğan oyların yeniden sayımını nasıl eleştirmişti!

İstanbul’da oy sayımları 15. gününe ulaşırken AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “1 hafta, 2 hafta, 1 ay... Sandıklar sayılıyormuş, nasıl sayılıyorsa. Demokrasi Esed'in demokrasisi mi?” konuşması yeniden gündeme geldi.

İstanbul’da oy sayımları 31 Mart seçimlerinden sonra 15. gününe ulaştı. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde 22 Haziran 2014 tarihindeki konuşmasında oyların yeniden sayılmasına değinmişti. Bunun da sosyal medyadan hatırlatılması dikkatleri çekti. Erdoğan, “Yüzde 90 ile oylamaya katıldı millet, bütün belediyelerini seçti. Mesele bu. Ne oldu, 4 saat içinde biz netice aldık. Ama bu beyler yeri geliyor 1 hafta, 2 hafta, 1 ay... Sandıklar sayılıyormuş, nasıl sayılıyorsa. Demokrasi Esed'in demokrasisi mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın yaptığı konuşma şu şekilde:

“Türkiye'de iktidarın yolunun sandıktan geçer. Bazı okur yazar olduğunu iddia edenler televizyonlarda yorum yapıyorlar, 'Demokraside her şey sandık değildir'. Kusura bakma, demokraside evet her şey sandıktır. Buradan geçer bu iş. Eğer siz sandığı kabul etmiyorsanız sizin demokrasiniz Sisi'nin demokrasisi olur. Öyle bir arayış içerisindeyseniz onu bilemem. Ama biz öyle bir arayış içinde değiliz.

Yüzde 90 ile oylamaya katıldı millet, bütün belediyelerini seçti. Mesele bu. Ne oldu, 4 saat içinde biz netice aldık. Ama bu beyler yeri geliyor 1 hafta, 2 hafta, 1 ay... Sandıklar sayılıyormuş, nasıl sayılıyorsa. Demokrasi Esed'in demokrasisi mi? Bunu mu isteyeceğiz, bunu mu arıyoruz? Hayır. Biz şu anda dünyada bunun en iyi mücadelesini veren ülkeyiz.”

Kaynak: Yeniçağ