'Atatürk'e hakaret eden gericiyi cezaevinden kurtaran AKP'nin yandaş hukuku'

'Atatürk'e hakaret eden gericiyi cezaevinden kurtaran AKP'nin yandaş hukuku'

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Hasan Akar’ın ve Manisa’daki askeri birliklerde 1 askerin zehirlenerek ölümüne 5000 askerin de zehirlenerek yaralanmasına neden olan yemek şirketinin üst düzey sorumlularının tahliye edilmesini “kabul edilemeyecek bir yanlıştır! Atatürk'e hakaret eden gericiyi, askerlerimizi zehirleyen yandaş şirketi cezaevinden kurtaran AKP'nin yandaş hukukudur.” Sözleriyle ifade etti.

CHP’li Biçer, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, Hasan Akar'ın Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nce "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliye olan Hasan Akar’ın ve Manisa’daki askeri birliklerde 1 askerin ölümüne 5000’e yakın askerin zehirlenmesine neden olan ROTA Yemekçilik’in üst düzey yöneticilerinin tahliye edilmesine de şu sözlerle tepki gösterdi; “Enis Berberoğlu’nu, Nuriye Gülmen’i, Ahmet Şık’ı çökmüş iddianamelerle cezaevinde tutan ama Atatürk’e hakaret eden gericiyi cezaevinden kurtaran AKP’nin yandaş hukuku, bir askerimizin ölümüne neden olan ve binlercesinin zehirlenmesinden sorumlu ROTA Yemekçiliğin genel müdürü ve üst düzey personelini de sessiz sedasız serbest bıraktı.

Evet! Manisa’daki askerlerimizin zehirlenmesinden sorumlu ROTA’nin yöneticileri ve sorumluları Ahmet Türkmen, Selçuk Temel, Mesut Pekşen ve Mustafa Aksoy tahliye edildi.

Şaşırdık mı? Hayır!!! Çünkü AKP’nin “yeni Türkiye’sinde” hukukun ROTA’sı; yandaşı koru ve kolla; muhalifi sustur, hapset biçiminde.

Şehit olan askerlerimiz ise onlar için “kelle” ya da üç beş Mehmet. 
Şehit cenazesinde elde mikrofon propaganda yapmak, askerlik yan gelip yatma yeri değildir demek mübah.
AKP için; hukukun ROTA’sından sapıp yandaşın ROTA’sında yol almak da mübah,
Gazilere şaklaban demek de mübah…” ifadelerini kullandı