Atatürk'ün Anafartalar kahramanlığı, milletimizin kurtuluşu, vatanımızın kurtuluşudur

Atatürk'ün Anafartalar kahramanlığı, milletimizin kurtuluşu, vatanımızın kurtuluşudur

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi 102. Yılı için kutlama mesajı yayınladı.

CHP’li Öz, yayınladığı mesajında;

“Suvla Koyuna çıkartma yaparak Arıburnu’ndan saldırıya başlayan düşman kuvvetlerini, Anafartalar Bölgesinde süngü hücumuyla yenilgiye uğratan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Şehitlerimizin, Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir payı vardır. Çünkü Atatürk’ün askeri dehası ve süngüsü ile savaşıp göğsünü siper eden Şehitlerimiz sayesinde, düşman silah dahi kullanmaya zamanı kalmadan mağlup edilmiştir.  10 Ağustos zaferi, Vatanımızı özgürlüğe taşıyan zafer olarak tarihe geçmiştir.

ÜLKEMİZİN NASIL KURULDUĞUNU ÇANAKKAYE BAKARAK GÖREBİLİRSİNİZ

Milletimizin özgürlüğü ve Vatanımızın bağımsızlığı için göğsünü düşmana siper eden ve kefensiz yatan 250 bin den fazla Vatan evlatlarımızın bize kazandırdığı Cumhuriyeti, ilelebet korumak vazifemizdir.

Çünkü bir Vatan, sözle ve menfaatle kurtulmadı. Çünkü bir Ülke, saltanatla kurulmadı.
Vatanımız; inançla, imanla, azimle ve binlerce Şehidimizin kanıyla kurtuldu ve Ülkemiz ilelebet payidar kalmak üzere Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK sayesinde kuruldu.

SAVAŞARAK BARIŞIN KAZANILDIĞI YERDİR ÇANAKKALE

Cumhuriyetimizi, 90 yıllık reklam arası olarak görenler, 1923 ’te darbe yapıp Cumhuriyeti kurdular diyenler ve bu meczuplara sessiz kalıp görmezden, duymazdan gelenler, Çanakkale’den bihaberdir. 
Çünkü, “Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün ve bizlerin bugünleri için emri yerine getirip düşmana dünyayı dar edenlerin zaferidir Çanakkale.
Savaştaki cesareti, aldığı kararlar ile Mustafa Kemal ATATÜRK ’ü tarih sahnesine taşıyıp, ANAFARTALAR KAHRAMANI ilan eden yerdir Çanakkale.
Milletimizi yok olmadan kurtarıp, bir olarak Kurtuluş Savaşının başlamasına katkıda bulunan yerdir Çanakkale.
Düşman için birlik olanların, toprak için toprak olanların, yarini, yuvasını, atasını bırakıp şehit olanların yeridir Çanakkale.

MASAL KAHRAMANI DEĞİL, ANAFARTALAR KAHRAMANIDIR ATATÜRK

Anafartalar Zaferi bir milletin yeniden doğuşunun önünü açmıştır. Bakıyoruz tarihi bilmeyen yöneticiler masallarla bir tarih uydurmaya çalışmaktadır. Oysa 250 binden fazla şehidimiz, onlarca subayımız ve Mustafa Kemal ATATÜRK kahramanlıklarıyla gerçek tarihi bir asır önce yazmıştır. O yüzden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarihe gerçek bir hikaye yazdırarak Anafartalar Kahramanı olmuştur.
İşte bugün Dünyaya Tarihine, Altın harfle kazınan Anafartalar Zaferini kutluyoruz. 102 yıl önce tarih sahnesine ANAFARATALAR KAHRAMANI olarak çıkan Ülkemizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, Ülkemize kazandırdıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz. Ülkemize ve Cumhuriyetimize düşmanlığı olanlara karşı, hak, hukuk ve adalet mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz.” Dedi.