Ayten Gülsever:Türkiye’ye ve dünyaya Tire’yi tanıtmak istiyorum

Ayten Gülsever:Türkiye’ye ve dünyaya Tire’yi tanıtmak istiyorum

Tire’den belediye başkan aday adayı olan, CHP Genel Merkez Enerji Komisyonu Üyesi de olan Ayten Gülsever, pazartesi günü ilçe başkanlığına müracaatını yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire Belediye Başkan aday adayı olmak için yola çıkan enerji uzmanı Ayten Gülsever, Botaş’taki görevinden bugün istifa etti.

İstifasının ardından hafta başı (Pazartesi) partisinin Tire İlçe Başkanlığı’na belediye başkan aday adaylığı müracaatını yapacak olan CHP Genel Merkez Enerji Komisyonu Üyesi Ayten Gülsever, aday olarak gösterilmesi durumunda Tire’yi marka kent yapma sözü verdi.

TİRE’Yİ TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUM

CHP Tire Belediye Başkan aday adayı Ayten Gülsever, “Tire’yi de sorunlarını da çok iyi biliyorum. 25 yıllık bir bürokrasi deneyimim var. Partimde de örgütün her kademesinde görev alan biriyim. Tire’yi marka kent haline getirmek istiyorum. Tire zaten Ege’nin incisi, ancak hak ettiği değeri bulamamış ve yeterince tanıtılamamış. Tüm Türkiye’ye ve dünyaya Tire’yi tanıtmak istiyorum. Tire halkıyla birlikte buna varım” diye konuştu.

TİRE’YE DOĞALGAZ GELMESİNİ SAĞLADIM

Aynı zamanda memleketi olan Tire’nin sorunlarını iyi bildiğini, kamu görevleri sırasında ilçenin talepleri için de mücadele ettiğini anlatan Ayten Gülsever, Tire’ye doğalgaz gelmesini sağlayan kişi olduğunu belirtti.

JEOTERMAL KURULMAMASI MÜCADELESİNİ DE BAŞARIYLA TAMAMLADIK

En son Tire’ye jeotermal kurulmaması için köy muhtarlarıyla beraber mücadele verdiklerini ve başarıya ulaştıklarını dile getiren CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Gülsever, “Tire tarım şehri olduğu için tüm çalışmaları dikkatlice izledim. Jeotermalin getirilmesinin iptali ile ilgili çalışmalarda 7 köyün muhtarını İzmir Valisi ile görüştürdük. Sorunun çözümü için yardımcı olduk. Sorun çözüldü. Jeotermal kurulması kararı iptal edildi. Bu sürecin de takipçisiyiz. Tire’yi de sorunlarını da çok iyi biliyorum. 25 yıllık bir bürokrasi ve partimde de örgütün her kademesinde görev alan biriyim. 2015 yılında milletvekilliği adaylığı için Tire’den başvurmuştum. Birikimimi ve hizmetlerimi memleketim de olan Tire’de yapmak istiyorum” şeklinde değerlendirme yaptı.

ÇİĞLİ’DEN ADAY ADAYLIĞI BEKLENİYORDU ANCAK..

Çiğli’den aday adayı olması beklenen ancak tercihini Tire’den yana yapan Ayten Gülsever, bunun nedenini ise “Ön seçimde ilk 14 sırasına girdik. Seçilemeyince Çiğli halkı benden bir söz istemişti; muhtarlarımız doğal gaz gelmeyen mahalleler için destek istemişti.

Muhtarlarımızın bu taleplerini İzmir Gaz yöneticilerine ilettik. Bu çalışmanın sonunda Balatçık, İnönü, Harmandalı, Uğur Mumcu ve Güzeltepe’ye doğal gaz bağlanması çalışmaları başlatıldı. Çiğli sakinleri ve partililer buradan aday olmamı istedi ancak ben doğup büyüdüğüm, sorunlarını da yakından bildiğim memleketimden aday adayı olmayı daha uygun buldum.. Bu nedenle Çiğli’den aday adayı olmadım” şeklinde açıkladı. 

Egepostası