Aziz Kocaoğlu hala anketlerde birinci

Aziz Kocaoğlu hala anketlerde birinci

İzmir Milletvekili Sertel, 31 Mart 2019 seçimleri için konuşurken aday olmayacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu özelinde gelen, ‘İbre yeniden Aziz Kocaoğlu’na döner mi?’ sorusuna cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Sertel, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için birbirinden önemli açıklamalara imza attı. Aday belirleme yöntemleri özelinde net mesajlar veren Sertel zaman zaman örgüte zaman zaman ise genel merkeze seslendi.  Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de yaptığı tarihi açıklamaya ve sonrasında yaşananlara değindi.

ANKETLER YAPILIYOR VE AZİZ BEY HALA ÇOK ÖNDE ÇIKIYOR!


Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de kamuoyuna duyurduğu, ‘yokum’ kararı sonrasında gerçekleşen anketlere değindi. Karar sonrasındaki süreçte dahi kamuoyu yoklamalarında Başkan Kocaoğlu’nun isminin üst sıralarda çıktığını ifade eden Sertel, ‘İbre yeniden Aziz Kocaoğlu’na döner mi?’ sorusunu da cevaplandırdı. Sertel, “Aziz Bey adına dillendirmek istemem. Kendisi dillendirdiyse, ‘asla’ diyorsa doğruluk payı vardır. Bu iş sadece genel merkezden kaynaklanmıyor. Aziz Bey’den de kaynaklanıyor. Bir tavır geliştiriyor ve ‘tamam’ diyor. Bu noktada saygı duymaktan öte söyleyecek bir sözüm olamaz. Ben Aziz Bey’i seviyorum. Düşündüklerini söylüyor. Genel merkezle ilgili söylediklerinin bazılarına üzüldüm. Öyle olmadığını düşünüyorum. Aziz Bey’in doğru yaptıklarını söylüyorum. Raylı sistem denince, entegre arıtma tesisleri denince, organik tarım, kırsal kalkınma denince, opera binası temeli denince Aziz Bey’in çok uzun yıllar bu kentte anılacağını ben biliyorum. Namusuyla görev yaptığı söylenecektir. Aziz Bey döner mi? Onu bilemem. Ama şunu biliyorum. Anketler yapılıyor ve Aziz Bey hala çok önde çıkıyor. Başka bir çağrı ve yöntem olabilir mi? O benim işim değil. Genel merkez ve Aziz Bey’in bileceği iştir. Çağırır, döner, dönmez onların bileceği iş. Ama vatandaşlarda istek var. Özellikle kırsalda sevgi çok büyük! Siyasette zarar gören bazı kişiler karşı propagandaya girişebilir” yorumunu yaptı.