Bahçeli, 'Milliyetçiliği kaldırdık' ifadesine sessiz kaldı

Bahçeli, 'Milliyetçiliği kaldırdık' ifadesine sessiz kaldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı bir açıklama, yenilenecek olan İstanbul seçimi için Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım'a destek isterken, Erdoğan'ın "kültürel milliyetçiliği kaldırdık" açıklamasına ise sessiz kaldı.

Devlet Bahçeli, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için bir açıklama yaptı. Bahçeli, açıklamasında  Cumhur İttifakının İstanbul adayı Binali Yıldırım'a ve AKP'ye destek isterken, Erdoğan'ın dün söylediği milliyetçilik ile ilgili sözlerine ise açıklamasında yer vermemesi dikkat çekti.

Bahçeli açıklamasında, 31 Mart öncesinde olduğu gibi muhalefeti PKK ve FETÖ ile ilişkilendirirken, Ekrem İmamoğlu için de "proje" dedi. MHP'nin Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması hususunda samimi, inançlı ve heyecanlı bir mücadele yürüttüğünü belirten Bahçeli, Erdoğan'ın "etnik ve kültürel milliyetçiliği kaldırdık" ifadesine ise açıklamasında değinmedi.

Erdoğan'ın dün söylediği milliyetçilik ile ilgili ifadelerinin ardından ittifak ortağı Devlet Bahçeli'nin tepki gösterip göstermeyeceği merak ediliyordu. Erdoğan'ın milliyetçilikle ilgili ifadelerine dair yapılan yorumlar ise, etnik milliyetçilikle Türk milliyetçiliğini bir tuttuğu yönündeydi.