Bahçeli'ye şok: AKP Ülkücüleri de tasfiye etti

Bahçeli'ye şok: AKP Ülkücüleri de tasfiye etti

HSK'nın kararnamesiyle birçok muhalif isim sürgün edildi. MHP'nin muhalif isimlerine yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesi yazarları ise hem kararnameye hem de Bahçeli'ye tepki gösterdi.

16 Nisan Başkanlık referandumundan sonra yeniden oluşturulan Hakimler Savcılar Kurulu (HSK)’nun yeni kararnamesi tartışılmaya devam ediliyor. 

Kararnameyle AKP’ye muhalif olarak bilinen yargı mensuplarının çoğu sürgün edilmişti. MHP’nin muhalif isimlerine yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinin iki yazarı köşelerinde HSK’nın kararnamesini yazdı. 

Yeniçağ yazarı Arslan Tekin köşesinde "16 Nisan Referandumu'nda Saray ve baş destekçi Balgat MHP'si dışında herkes: 'Aman yapmayın! Parti devletine gideriz... Ülkeyi tek adama teslim ederiz. Kuvvetler ayrılığı kalmaz... Medenî dünyada yalnızlaşırız. Tipik bir Orta Doğu ülkesi oluruz. Hâkimler, savcılar 'muktedir'in iki dudağı arasında çıkacak söze bakarlar...' dediler. Biri, ileride mahkemelerin yakasına yapışması; diğeri, olağanüstü kurultayla koltuğunun altından gitmesi korkusundan Türkiye'yi ateşe attı. Halk yine tehlikeyi sezmişti. Bunlara oy vermedi ama hile-hurdayla emellerine -şimdilik- ulaştılar. Biri "Tek Adam" oldu. Diğeri, beklendiği gibi, olağanüstü kongre kararlarını yok saydırdı.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR MUHALEFET-İKTİDAR PASLAŞMASI”

Köşesinde “‘Tek Adam’, Balgat MHP'sine, "İsterik hâle getirdiğin arzuna ulaştırdım. Kongre mongre yok. Koltuk senin! Bundan sonra, benden bir şey isteme. Ama diyetini ödemeye devam et!" dedi” diye yazan Tekin şunları yazdı:

“Yeni adıyla Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ilk icraatında ülkücü bilinen ne kadar hâkim ve savcı varsa pırnam pırnam dağıttı; oraya buraya köteledi. CHP'nin başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne kızgınlıklarından sol-sosyal demokratları da yerlerinden yurtlarından etti. Kim "kanun" dese, kim "hak" dese, kim "hukuk" dese önemsiz vazifelere gönderdi.