Bahçeli'den ifade sonrası ilk açıklama

Bahçeli'den ifade sonrası ilk açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkındaki fezlekeler üzerine Ankara Adliyesi'nde yazılı ifade verdi. Bahçeli ifadesinin ardından yaptığı açıklamada çağrının ve işlemlerin çok nazik bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak, "Dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse gelmeli, bildiklerini anlatarak adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalılar" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili ifade vermek için, Ankara Adliyesi'ne geldi. Bahçeli ifade sonrası "Dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse gelmeli, bildiklerini anlatarak adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalılar" açıklamasında bulundu.

Bahçeli hakkında hazırlanan 12 fezlekenin 7'sini Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiası oluşturuyor. Dokunulmazlığının kaldırılması ardından ilk kez ifade veren genel başkan Bahçeli oldu. Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri de Bahçeli'ye destek için adliyeye geldi.

Bahçeli hakkında hazırlanan ne önemli fezleke ise Bursa mitinginde atılan sloganlara verdiği karşılık oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin Bursa mitinginde atılan "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına verdiği "Onun da zamanı gelecek" yanıtı üzerine hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkı alenen tahrik" suçundan hakkında soruşturma başlatmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Bahçeli'ye tebligatta bulundu.

BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ifadesinin ardından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Bahçeli şunları söyledi:

"MHP Osmaniye Milletvekili ve MHP Genel Başkanı olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış, o soruşturma sonucunda savcılığımızın daveti üzerine, bilgileri sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Bu uygulamayı abartanlar olmuştur.

Ancak bugünkü işlem sonucu görülmüştür ki çağrılar çok nazik yapılmış, işlemler de aynı şekilde sürmüştür. Bu uygulamayı geçmişle gölgelemek doğru değildir. Eğer dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse gelmeli, bildiklerini anlatarak adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalılar."