Bakan Berat Albayrak'ın zor anları!

Bakan Berat Albayrak'ın zor anları!

TBMM Genel Kurulun da Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde, CHP Grubu önergelerin çoğunluğunda sık sık yoklama istedi, oturumu yöneten CHP'li Başkanvekili Akif Hamzaçebi yoklama talebini yerine getirdi. Görüşmeler sırasında yapılan oylamalar esnasında ise en şansız duruma düşen ise enerji Bakanı Beraat Albayrak oldu.

Yapılan ilk yoklamada yeter sayısı çıkmayınca Başkanvekili oturuma 10 dakika ara verdi. Verilen aradan sonra çoğunluğun olup olmadığının belirlenmesi için Başkanvekli elektronik oylamaya müracat etti.



Komisyon sıralarında oturan Enerji Bakanı Berat Albayrak her yoklamada sisteme girmekte zorlandı üst üst 3 defa elektronik sistemle oyunu kullanamıyan Bakan Albayrak pusula ile oy kullandı. Bakanın oy kullanmakda zorlandığını gören AKP’li Osman Aşkın Bak her defasında Bakana oy pusulası vedi.



Birinci Oylamada Bakan Albayrak parmak izi ile oy kullanamayarak oy pusulası ile oyunu kullandı. Daha sonraki iki oylamada da  oyunu parmak izi ile kullanamadı. Komisyon sıralarında oturan Bakan'ın imdadına diğer milletvekilleri yetişti. Bakan Berat Albayrak oy pusulasına ismini yazarak pusulayı başkanlık divanına göndermek zorunda kaldı.



(Sözcü)