AKP'li vekile yurtdışı yasağı!

AKP'li vekile yurtdışı yasağı!

KRT'de Çağlar Cilara'nın programına konuk olan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Karamahmutoğlu, AKP'li bir milletvekiline yurt dışı yasağı koyulduğunu söyledi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Karamahmutoğlu, KRT'de Çağlar Cilara'nın programında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi. Karamahmutoğlu açıklamasında ilginç bir ayrıntıya yer verdi ve AKP'li bir milletvekiline yurt dışı yasağı koyulduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet talebiyle Ankara'dan İstanbul'a doğru başlattığı yürüyüşe MHP lideri Devlet Bahçeli karşı çıksa da, ülkücülerden destek açıklamaları geliyor.

Aynı zamanda hala MHP üyesi olan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, 'itiraz demokratik bir kültürdür' diyerek Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

Karamahmutoğlu, "İtiraz demokratik bir kültürdür. İtiraz hakkı temel vatandaşlık haklarından birisidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yürüyüşünü gayet meşru, yasal bir hak olarak görüyor, yeniden hakkın, hukukun, adaletin tesis edileceği, yurttaşlık haklarımızın güvence altına alınacağı bir son ile ödüllendirilmesini umuyorum. Bu yürüyüşe engel çıkartan beyanatları, görüşleri, adeta hakların gaspına yönelik bir diğer ihlal, tecavüz olarak görüyorum" dedi.

Karamahmutoğlu programda şunları söyledi:

"6 yıl önce 2011 seçimlerinde bir mitingde söylediğim sözü arkadaşlarım hatırlattı. Şunu söylemiştim; şayet parlamentoda söz söyleme hakkından yoksun bırakılırsak, yurttaşların aleyhine olacak yeni düzenlemeler söz konusu olursa, sokakları, meydanları parlamento haline getiriririz. Sokaklarda, meydanlarda adeta meclisteymişcesine düşüncelerimizi seslendiririz demiştim. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı da aynı şey. Ha Ankara'da TBMM'de konuşuyorsunuz, orası olmadı sokakları, otoyolları, meydanları meclis haline getiriyorsunuz. Başında da söylediğim gibi, destekliyorum, bu hak arayışı sadece belli bir siyasi kimliğe tanınmış bir hak arayışı değildir. Nitekim AKP'nin üst düzey siyasi kadrolarının Refah Partisi'ndeyken, yapmış oldukları ibadethaneleri, mabetleri siyasal hak arama yeri haline getirdiklerinde, cami avlularını meclis haline getirdikleri zamanlarda onlara da aynı anlayışla yaklaşmıştık. Başörtüsü yasağına karşı Türkiye genelinde insanların el ele tutuştuğu kilometrelerce uzayan bir insan zinciri oluşturmuşlardı, biz asayişi bozuyor diye buna karşı çıkmamış, desteklemiştik. Seslerini duyurabilecekleri yer orasıydı."

AKP'li Milletvekiline yurt dışına çıkış yasağı

Karamahmutoğlu ayrıca AKP'nin bir milletvekilinin geçenlerde ailesiyle yurt dışına çıkacağı sırada gümrükteyken çıkış yasağı olduğunu öğrendiğini söyledi.