Barış Yarkadaş: Parti devleti seçime müdahale ediyor

Barış Yarkadaş: Parti devleti seçime müdahale ediyor

Gün Bitiyor programında Murat Taylan’ın konuğu olan Barış Yarkadaş, yayında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Gün Bitiyor programında Murat Taylan’ın konuğu oldu.

Programda açıklamalarda bulunan Barış Yarkadaş: “18 bin 871 oyla Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım’ın önünde. AKP sadece geçersiz oyların değil tüm oyların yeniden sayılmasının derdinde. İl seçim kurulunu buradan uyarıyoruz. Hukuku siyasete kurban etmeyin. Üyelerin elini vicdanına koyup böyle bir kararı buna rağmen alması demek bize en az 4 buçuk 5 ay kaybettirecektir. Bu oyları tüm görevliler saymayacak sadece 10 kişi sayacak. TBMM bile oy sayımı yüzünden kilitlenmiş durumda açılması ertelendi.

Yüksek Seçim Kurumu olağan üstü toplandı toplantının içeriği nedir bilmiyoruz. Bütün oyları da saysalar açığı kapatmaları mümkün değil. Ne matematik, ne fizik ne de doğa kanunları bunu değiştirmeye izin vermeyecek. Bu süreç eğer bu gece yapılan toplantıda değiştirilmezse en geç 13 Nisanda İmamoğlu’nun kazandığı açıklanacak. Türk ekonomisi çöktü. AKP’nin bu çöküşü derinleştirme lüksü yok. Türkiye’ye bu haksızlığı yapmaya hakları yok…

Süreci yakından takip eden Yarkadaş, sayımların yeniden yapılmasına ilişkin şunları söyledi: “90 bin oydan sadece bin oyunda değişiklik oluyor. Günlerdir sayım yapılıyor Binali Yıldırım’da yükselme Ekrem İmamoğlu’nda her hangi bir düşüş olmuyor. Çünkü eksilen Yıldrıım’dan da oluyor İmamoğlundan da. En son hala İmamoğlu’nun şu anda 18 bin 871 oyla önde olduğunu görüyoruz.

AKP’nin hedefi oy farkını 3 bine düşürmeye çalışıyor. İtirazlara bakıldığında gerçekten komik örnekler. İlçede AKP’ye oy vermiş Büyükşehir’de İmamoğlu’na verilmiş. Burada oy kullananın ilçede verdiğinin baza alınması gerektiğine dair itirazda bulunuyorlar.

AKP’nin yaptığı başvurular soyut iddialara dayanıyor. Yenmek kadar yenilmekte var bekleyeceksiniz belki bir sonraki seçimlerde siz de kazanabilirsin. Bir önceki seçimlerde AKP nin 90 bin görevlisi varsa ve bu 90 bin görevli sandık başındaysa bu oylar nasıl çalındı.

PARTİ DEVLETİ SEÇİME MÜDAHALE EDİYOR

Cumhurbaşkanımız anayasaya göre partiler üstü ve tarafsız bir yerinin olması gerekiyor. Seçim güvenliği ile ilgili Cumhurbaşkanı İstanbul’da toplantı yapıyorsa, bura da Ekrem İmamoğlu’nun da yer alması gerekiyor. İkincisi seçim güvenliği ile ilgili toplanıyorsun ve burada bakanlar da bulunuyor. Parti devleti seçime müdahale ediyor.

İstanbul büyük bir rant alanı 45 milyarlık bir rant söz konusu bu paralar nereye gidiyor. 84 milyonluk bir tutar sadece tarikatlara gidiyor.

İSPARK 2018’de 357 milyon lira para toplanmış. Peki kaç lira kar etmiş? Alınan satılan mal yok senin tek giderin işçilere verdiği asgari ücret. Bu para nerede? Tarikatlere dağıtıyorlar. Bu yüzden İstanbul’u bırakmak istemiyorlar. Her türlü hukuksuzlukla kamu gücünü ele geçiriyor.

İSTANBUL 7/24 YAŞAYAN BİR ŞEHİR OLACAK

İmamoğlu, sosyal yaşamı canlandırmak için 7/24 İETT otobüslerini çalıştıracak. İstanbul’un 24 saat yaşayan bir şehir olması gerekiyor. AKP neden çekiniyor gece de yaşayan bir şehir olmasından. Biz 25 yıldır onların zihniyetiyle yönetiliyoruz.

Ben Ekrem İmamoğlu’yla da görüştüm kendisi çok dinç her türlü mücadeleyi vereceğini İstanbulluların oyuna sahip çıkacağım. Biz kazandık, AKP beyhude bir çaba içerisinde. Daha önceki seöçimlerde sandık güvenliğinde son derece eksiklerimiz vardı. Ekrem İmamoğlu da bu süreci takip etmiş ve eksikliklerin son derece farkında birisi.

Şuan AKP bir sinir harbi, psikolojik savaş yaratıyor. CHP’yi hata yaptırmaya çalışıyor. Biz sakin olacağız, yurttaşlarımız sakin olacak. Yurttaşlara düşen görev buralarda sandık nöbeti tutan arkadaşlarımıza destek olmaları gerekmektedir. Partilileirin de son derece soğukkanlı olması gerekmektedir. Reise nasıl yaranabilirim algısıyla AKP’liler son derece saldırgan davranıyor.

HALK TV İLE ORGANİK BAĞIM KALMADI

Halk TV yeni bir yapılanmaya gidiyor yeni arkadaşlarla yoluna devam edeceklermiş. Bizimde programımıza son verdiler. Yolları açık olsun diyorum.

Balıkesir’de İyi Parti itirazlarda bulundu. İl Seçim kurulu hiç birini kabul etmedi. Yine Muş’ta 500 oyla AKP kazandı. Ellerinde tutanaklar olmasına rağmen HDP’nin itirazlarını kabul etmediler. Malazgirt’te 3 oy fark varken itirazlar kabul edilmedi. Ama İstanbul’da 10 bin fark varken AKP’nin yaptığı itiraz kabul edildi. AKP ne istemiş de yapmamışlar tüm ilçelerde yeniden sayılacak. Kars’ta HDP MHP’ye fark attı. MHP’nin itirazı kabul edildi. Muhalefetin yaptığı hiç bir itiraz kabul edilmiyor.

TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU SANDIKTA

Sandıktan ayrılmayacağız. Ben sandıktan başka çözüm bilmiyorum. Ben aday olmama rağmen CHP için çalıştım herkes çalıştı kazandık. Siz de çalışacaksınız siz de bir sonraki seçimlerde kazanacaksınız. Bizim sandıktan başka alternatifimiz olamaz.

Bu ülkenin tek kurtuluşu sandık, AKP’nin de bu karara saygılı olması gerekmekte. Seçimin üstünde 5. gün Ekrem İmamoğlu’nun şimdi görevinin başında olmalıydı. İstanbul’un en büyük sorunu kentsel yenilenme. Şimdi şöyle bir tehlike söz konusu İstanbul’da yıkıcı bir depremin Türkiye’ye maliyeti 400 milyar.

Selahattin Demirtaş oy çağrısı yaptı. Bu çağrı HDP seçmenin de karşılık buldu ve blok halinde oy vererek bu sürece destek oldular.