Baro'yu bitirdi siyasete soyundu

Baro'yu bitirdi siyasete soyundu

Bir zamanlar CHP’ye göz kırpan ancak partide umduğunu bulamayan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Demokrat Parti’ye göz kırpıyor.

Feyzioğlu, Adli yıllının açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşı karşıya gelmiş ve sürdürdüğü polemik nedeniyle baronun adli yıl konuşma hakkının engellenmesine neden olmuştu.  Feyzioğlu, Barolar Birliği’nin maddi manevi imkânlarını kullandığı yönündeki iddialarla da gündeme gelmişti. CHP’de bir zamanların umut beslenen Feyzioğlu, arkasında sorunlu bir Barolar Birliği bırakarak siyasete soyundu. Ankara, kulislerine göre Feyzioğlu, Demokrat Parti’nin genel başkanlığına getirilecek.

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na Demokrat Parti’nin başına geçmesi için öneri götürdüğü öğrenildi. Metin Feyzioğlu’nun biraz zaman istediği ve Demokrat Parti Genel Başkanlığı’na sıcak baktığı ifade edilirken, 27 Mayıs’ta bu kararın tüm kamuoyuna açıklanacağı da gelen haberler arasında. CHP kökenli olan Metin Feyzioğlu’nun bu hamlesi nasıl bir tepki alacak merak konusu.