Başbakan Yıldırım 'Onlar için ölümden daha beter ölüm var'

Başbakan Yıldırım 'Onlar için ölümden daha beter ölüm var'

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam talebine ilişkin olarak, "Türk adaleti hesap soracak. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için" dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:


Konuşmamın başında can alan kan döken terör örgütlerini bir kez daha lanetliyorum. Dün Diyarbakır'da şehit edilen polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

İki sözünün biri bölgenin sorunları bizim sorunumuz diyen PKK terör örgütü bir kez daha kan dökmekten geri durmadı. PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok! Olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK diye bir sorunu var. Bölgenin sorununu bölgenin insanıyla halledeceğiz. Bunlar ne milli ne yerli, bunların akıl ustaları dışarıda.

İran'dan, Suriye'den, Türkiye'den toprak kopararak bölgede istikrarsızlığı kalıcı hale getirmek istiyorlar. Türkiye'yi Irak gibi, Suriye gibi, Yemen gibi yapmak istediler. Terör örgütleri bir araya geldi ve plan yaptılar. Acaba Türkiye'de iç karışıklığı nasıl hızlandırırız diye hesap yaptılar.

Recep Tayyip Erdoğan'ı halletmek ve sonra insanları birbirine düşürmek istediler. Daha sonra kurtarıcı gibi geleceklerdi. Halkın hesabı hakkın hesabıdır.

ÖLÜMDEN DAHA BÜYÜK ÖLÜMLER VAR ONLAR İÇİN

('İdam isteriz' sloganları üzerine) İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için.

15 Temmuz sabahı dostlarımız şaşkın! Akıl hocaları bu iş bitti Tayyip Erdoğan gitti diye birbirlerini kutlarken sabah saatlerinde bir şaşkınlık. Nerede hata yaptılar? Darbeyi kınamak yerine darbecilerin nerede hata yaptıklarına dair uzun uzun anlatmaya başladılar. Bir dahaki sefere darbenin başarılı olması için 10 altın kural açıkladılar. 10 değil 100 altın kural da açıklasanız karşınızda millet var millet!

YAĞMA YOK FETÖ GELECEK

Yağma yok FETÖ gelecek hesap verecek! Hesap sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz adalet duygusuyla hareket edeceğiz.
Ekonomimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi duruma geldi. Türkiye'de darbe olacak, ekonomi bozulacak Türkiye'den para çıkacak dediler ya hepsi yalan. Türkiye'ye giren para miktarı Türkiye'den çıkan para miktarından 1 milyar dolar daha fazla.

Yatırımcının önünü açacak Turkuaz kart, çek sistemiyle ilgili düzenlemeler. Şirket kuruluş ve tasfiyesi için işlemlerin basitleştirilmesi, damga vergisi gibi maliyetlerin ortadan kaldırılması gibi adımları atıyoruz.

15 Temmuz gecesi milletimizin ynaı sıra en büyük görevi medya yerine getirdi. Ülkemizin birliği için canlarını ortaya koydular, darbecilere direndiler.

2002 seçimlerinde tek başına iş başına diye vatandaşa seslendik ve vatandaş da AK Parti'yi tek başına iktidara getirdi. 366 milletvekiliyle geldik oturduk. Bir takım adamlar peydah oldu. Biz ortak tanımayız dedik hadi işinize dedik. Gizli ortak olmaz! Birini def ediyoruz diğeri geliyor. Bu ne biçim iş kardeşim. Sizinle mi uğraşacağız milletle mi uğraşacağız. Baktık laftan anlamıyorlar biz de gerekeni yaptık.

BİZİM ORADA TİLKİ FISLIĞI DERLER

Cumhurbaşkanı seçilecek yeni bir şey çıkardılar. Bizim orada buna tilki fıslığı derler. 367'yi çıkardılar. Öyle mi? Ben sana 367'yi gösteririm. Seçimi yaptık tartışma bitti mi, hayır. Vesayet odakları harekete geçti, bu partiyi kapatalım bu iş bitsin dediler. Oradan da yırttık. Biz sırtımızı vesayet odaklarına değil millete dayadık.

TATARI GİTTİ BETERİ GELDİ

Daha sonra yargı tarafında hareket başladı. Onu da ortadan kaldıralım diye yargı reformunu gündeme getirdik. HSYK'nın yapısının değişimi için referanduma gittik ve millet de yol verdi. Yargı vesayetini bitirdiğimizi zannediyorduk. Tatarı gitti beteri geldi. Bu sefer FETÖ'nün adamları başlarını kaldırdı. Siz buradaysanız biz de buradayız, işte meydan. Sonra Mİt operasyonu, sonra Gezi o da olmadı 17-25 aralık operasyonları. Orada iş belli oldu!

Bu tehlikenin büyüklüğünü bir tek Recep Tayyip Erdoğan anladı. Bazıları çok büyütüyorsunuz dediler! Bu terör örgütü kutsallarımızı yok ettiler. Hayır için hasanat için yapılan fedakarlıkları yurt dışındaki siyasetçilerin lobilerine oluk oluk akıttılar.
Eğer bu örgüte bilerek isteyerek destek vermeye devam etmediyse hiç kimse endişe etmesin! 17 Aralık'tan sonrası için mazeret yok! Bu terör örgütüyle mücadelemizi amansız bir şekilde devam ettireceğiz.

İŞİMİZ KOLAY DEĞİL

İşimiz kolay değil! Örgüt saydam değil. Kapalı örgüt! Hiç ummadığınız insanlar karşınıza terör örgütünün abisi ablası imamı olarak çıkıyor. İşte Genelkurmay Başkanı'nı derdest edenler özel kalemi yaveri. İş aleminde olanlar işlerini yapmaya devam etsinler. Biz kılı 40 yararak bu işi çözeceğiz. Zahmetli titiz bir çalışma gerekiyor. Soruyorlar ben halı ticareti yapıyorum; filanca şirkete mal verdim o bana çek verdi. Ben FETÖ'cü müyüm değil miyim? İş ticaret devam ediyor. Alışveriş de yapacağız ticaret de yapacağız. Buradaki tavrımız net: Kurumlar suçlu değil onların yöneticileridir.

KHK ÇIKARILACAK


Bundan sonra da KHK'ler çıkarılacak. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler bu haftadan itibaren Meclis gündemine gelecek ve kalıcı hale getirilecek.

Bu FETÖ örgütü sadece ülkemizi darbe girişmiyle zor duruma düşürmediler. Bunlar sizlerin geleceğiyle oynadılar. Kim sınav sorularını çalmışsa bunları kulaklarından tutup atacağız! Ama alnının teriyle kazananların haklarını da koruyacağız.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE GAZİLER İÇİN YENİ DÜZENLEME


15 Temmuz şehitlerimize ve gazilerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Yeni bir düzenleme yapıyoruz. Bunlara aylık bağlanabilmesi için SGK prim borcu olmaması şartı vardı. Bu borç siliniyor ve hepsine maaş bağlanıyor. Gazilik için vücudunun yüzde 40'nın iş göremez olması gerekiyor. Yarasının ölçüsü ne olursa olsun o yarayı hafifletmek onların gönlünü kazanmak bizim en önemli görevimizdir. O meydana inen tırnağı bile yaralanmışsa onlar da gazi sayılacak.

ABD'NİN ESKİ BÜYÜKELÇİSİ ÖNEMLİ İFŞAATLARDA BULUNDU

Dün bir gazetede ABD'nin önceki büyükelçilerinden bir tanesi 15 Temmuz darbe girişimi için önemli ifşaatlarda bulundu. Erdoğan; Washington'da Brüksel'de sevilmiyor. Başkalarının söylemediklerini söylediği için taktir ediyorum diyor. Şu şu ülkeler bizim önümüzde eğiliyorlar yes sör diyorlar fakat bu Tayyip Erdoğan bizi hiç sallamıyor diyor. Üstelik de ne yalnış yaptıysak da yüzümüze karşı söyledi. Bunun için sevilmiyor diyor. Bunlara gideceksin yağcılık ypaacaksın makbul adam olacaksın. Doğruları söylersen kötü adam olacaksın öyle mi? Hadi oradan! Bu millet esaret altına girmeyen tek olustur. Kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır o da Türk milletidir. Türkiye'yi yargılarken geçmişinize bakın.

Ne o, Tayyip Erdoğan dünya 5'ten büyüktür demiş. Hoşunuza gitmedi mi? Siz emredeceksiniz dünyada garibanlar ölmeye devam edecek!

SURİYE MESAJI


Suriye'de çözüm; nasıl ki İsrail'le, Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiysek sorunlarımnızı Suriye ile de Irak'la da çözeceğiz. Türkiye'nin toprak bütünlüğü Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak! Kim kimin malını veriyor kardeşim? Efendim biz buraya Kürt devleti kuralım Türkiye ile Ortadoğu arasında bir Kürt oluşumu gelsin. Bu düşüncelerle bu bölgenin sorunları çözülmez.

ADIM BİLE ALEVİ

Önümüzdeki aylarda bu konuda kayda değer gelişmeleri önümüzdeki aylarda yaşayacağız. Bugün Hacıbektaş'ta anma toplantıları var. Buradan Alevi kardeşlerimize selamlarımızı gönderiyoruz. Ben Alevilerin ve Sunnilerin bir arada dostça yaşadığı bir ilden geliyorum. Adım bile alevi kardeşlerimiz tarafından konulan bir addır. Bizi meshep farklılıklarıyla ideolojik farklılıklarla bölgesele farklılıklarla birbirimize düşürmeye çalışanlar geçmişte olduğu gibi bundan sonra da başarılı olamayacaklardır. Nevşehir'de o etkinliklerde Kültür ve Turizm Bakanımız hükümetimizi temsilen katılacak ve gereken mesajları verecek. Sivas'ta, Başbağlar'da, Çorum'da, Maraş'ta birbirimize düşmemiz için harekete geçtiler ama başarılı olamadılar, bundan sonra da olamayacaklar.