Başkan adaylarından mahkeme kararı sonrası açıklamalar

Başkan adaylarından mahkeme kararı sonrası açıklamalar

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti. Mahkemenin karar vermesinin ardından başkan adaylarından Sinan Ogan ve Meral Akşener mesajlarını Twitter üzerinden verdi.

Ogan, ''Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez'' dedi.

Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez pic.twitter.com/8oC5184DkC

— Sinan Oğan (@DrSinanOgan) 8 Nisan 2016
KORAY AYDIN: DEĞİŞİM KAÇINILMAZ HALE GELDİ
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’nin olağanüstü kongreye götürülmesi yönündeki kararına ilk tepkisini sosyal medya üzerinden verdi Aydın’ın açıklaması şöyle: "Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı olağanüstü kurultay kararının Milliyetçi ?Ülkücü Harekete hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu karar, Türk demokratik hayatına ve yargının bağımsızlığı ilkesine ciddi bir katkı niteliğindedir. 548 üst kurul delegemizin ile ülkücü camianın değişim ve iktidar beklentisi artık geri dönülemez bir aşamaya gelmiştir. Her vesileyle ifade ettiğimiz gibi bu beklentinin somut tezahürü olan ülkücü iradenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin, emanet ehil ellerdedir. Sahipsiz değildir.”

AKŞENER: ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR
MHP'de bir diğer aday Meral Akşener ise mahkeme kararının ardından attığı tweette ''Adalet mülkün temelidir'' ifadelerini kullandı.

ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR. pic.twitter.com/5dQ2d4eft5

— Meral Akşener (@meral_aksener) 8 Nisan 2016