Başkan Pekdaş’a destek için Kılıçdaroğlu’na gittiler!

Başkan Pekdaş’a destek için Kılıçdaroğlu’na gittiler!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş’a Manisalı Gençler Davası üzerinden yöneltilen iddialar sonrasında önemli bir gelişme yaşandı.

YURT-İZMİR

Türkiye’de 1990’lı yıllarda yaşanan ve kamuoyunda Manisalı Gençler Davası olarak hafızlardaki yerini koruyan davayla ilgili çıkan iddialar sonrasında flaş bir gelişme yaşandı.

Davada yargılanan ve yıllar sonra avukat olan Sema Taşar ve Özgür Zeybek bazı basın yayın organlarında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la ilgili çıkan haberler üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Pekdaş'a destek veren iki isim iddiaların gerçeği yansıtmadığını Kılıçdaroğlu’na iletti.

ARKASINDA SABRİ ERGÜL VAR!
Aynı zamanda Başkan Pekdaş’ın avukatı da olan Sema Taşar sürece ve görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi verirken, “Biz arkadaşlarla bu konunun siyasi bir malzeme yapılmasından dolayı rahatsızız. Yeni Asır’da yalan yanlış haberler çıkıyor. Beraat mütalaası veriliyor. Farklı bir yansıması oluyor ve bunu kullanmak isteyenler oluyor. Asıl Manisalı gençler biziz. Bunun yeniden gündeme gelmesi aynı travmaları yaşamamıza neden oluyor. Bunu istemiyoruz. Bunun arkasında da Sabri Ergül var. Farklı bir siyasi hesaplaşması var. Bu olayı,  davayı burada kullanması çok yanlış. Tek gideceğimiz adres de CHP. Bunları ilettik. Genel başkana bu konudaki sıkıntımızı dile getirdik. O da bizi gayet güzel dinledi. Görüşmemiz sohbet havasında geçti. Kare kare fotoğrafları gösterdik. Davanın seyriyle ilgili konuştuk. Gerçekleri birinci ağızdan duysun istedik ve anlattık. O da bilgi sahibi olduğunu, sıkıntı yapmamamız gerektiğini söyledi. ‘İşinize, gücünüze, hayatınıza bakın. Yıllar geçmiş. Artık bu davadan kimse nemalanamaz’ dedi. Samimi bir şekilde konuştuk. Biz bunun basın önünde tartışılmasını hoş bulmuyoruz. Bizler yıllar önce bu davaları kafamızda bitirmişiz. Güzel bir sonuç elde etmişiz. Örnek bir dava olarak gösteriliyor. Bu dava üzerinden bir haksızlık varmış gibi lanse edilmesinden çok rahatsız. Bunun kamuoyunda tartışılmasını bile şık bulmuyoruz. Ben serbest meslek sahibi olduğum için rahatça ifade edebiliyorum ama herkes rahat ifade edemeyebiliyor. Bir haksızlığı kendimize yediremiyoruz. Genel merkeze bu konuda derdimizi yandık. Şikayet merci orası olacaktı, biz de gittik konuştuk. Bundan sonrası genel başkanın takdiridir. Amaç belli! Ortada siyasi bir amaç var. Bu işe alet edilmeyi kabul etmediğimizi belirtmeye gittik ” ifadelerini kullandı.