Batur: Konak'taki cevheri ortaya çıkaracağım

Batur: Konak'taki cevheri ortaya çıkaracağım

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur: Hedef olarak koyduğumuz yüzde 65 oy oranının hayal olmadığını 31 Mart akşamı herkes görecek.

Nil KAHRAMANOĞLU/YURT

Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, Yurt Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti. İzmir Temsilcisi Özgür Tuğrul ile gazeteci ve Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan'ın karşıladığı Batur, Yurt Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Konak'ın elinde bulunan cevheri ortaya çıkarmak için çalışacaklarını ifade eden Batur, "Hepimiz partimizin başarısı için, bizi bu göreve layık görenleri ve halkımızı utandırmamak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

"HEDEFLERİN HAYAL OLMADIĞINI 31 MART AKŞAMI GÖRECEĞİZ"

Siyasetin hedefsiz olmayacağının altını çizen Batur: "Başarı alacağınız oy oranıyla, İzmir'de kazanacağınız belediye sayısıyla doğru orantılıdır. Biz de özellikle Konak için yüzde 60-65 bandında oy hedefi koyduk. Bu oranı almamız lazım. Başarı bu şekilde olur. Bununla ilgili yaptığımız saha çalışmalarımız, sivil inisiyatifle yaptığımız toplantılar, vatandaşın ilgisi de bu oranı alabileceğimizi gösteriyor. Bu seçim biliyorsunuz ki iki kutuplu bir seçim. Yani Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı olmak üzere iki adayın yarıştığı bir yarış. Genelde de yerelde de iki kutuplu seçimler olacak. İzmir'de bu bakımdan adaylar daha şanslı görünüyor. Özellikle İzmirliler hem yaşam tarzıyla hem özgürlüklerine düşkün olmasıyla demokrasiye tutkun insanlardır. İzmir'in havasını soluyanlar da İzmirli gibi oluyor. Konak'la ilgili hedefi koyarken projelerimize güveniyoruz, ismimize güveniyoruz, geçmişte yaptığımız çalışmalara güveniyoruz. Konaklı da bunun karşılığını verecektir diye düşünüyorum. Bu yüzde 60-65 oy oranının hayal olmadığını 31 Mart akşamı hep birlikte göreceğiz"dedi.

"HER ŞEY RAYINA GİRDİ"

Aday belirleme sürecindeki sıkıntıların geride kaldığını belirten Batur: "Kent genelinde de bizim CHP'nin 22 belediyesi var. 8 belediye diğer partilerde olan belediyeler. Biz kaybettiğimiz 8 belediyeden en az dördünü yeniden almalıyız ki başarılı olduk diyebilelim. Bunun için adaylar çok geç açıklandı gibi eleştirileri de geride bıraktık. Bazı ilçeler sıkıntılı ancak özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız ve diğer ilçe adaylarımız sahada çalışıyor. Süreç tam rayına girdi" dedi.

"GÖREVE BAŞLADIĞIMDA İLK ÖNCE KONAK'I DİNLEYECEĞİM"

Konak'ı ve Konak'ın sorunlarını dinleyerek göreve başlayacağını dile getiren Batur: "20 senelik belediye başkanı olarak göreve başlayacak arkadaşlara tavsiye babında şunu söyleyebilirim; Önce ilçeyi, ili ve sivil inisiyatifi, muhtarları yani herkesi bir dinlemek lazım. Göreve başladığımda önce Konak'ı dinleyeceğim. Konak'ın problemlerini özellikle 2 ay dinleyeceğim. Nerede sıkıntı var? Nasıl projelendirilmesi gerekiyor? 'Birlikte Konak' diye yola çıktık. Bunları tartmadan hamle yapmak doğru değil" şeklinde konuştu.

"KONAK'TAKİ CEVHERİ ORTAYA ÇIKARACAĞIM"

Konak'ta ilk icraat olarak dönüşümün başlatılacağını söyleyen Batur: "Gültepe'den seçim çalışmasına başladım. Haftada 2-3 günümü orada geçiriyorum. O bölgelerin bir dönüşüme, orada yaşayan vatandaşların daha güzel yerlerde oturmaya, sosyal donatı alanlarına, rekreasyon alanlarına, parklara yani her şeye ihtiyaçları var. 25 senedir hiçbir değişiklik yok. Yapacağımız ilk çalışma bu olacak. İkincisi ise Konak'ın en önemli cevheri, elinde bulunan bir mücevheri var; Kemeraltı. Özellikle Kemeraltı, Agora, Kadifekale, Basmane'deki oteller bölgesiyani bir cevher var orada. Hepimiz yıllardır 'gece yaşayan bir Kemeraltı' diyoruz ama hiçbir şey yaptığımız yok. Bunların gerekli kurumlarla oturup konuşulması ve bir çalışma başlatılması gerekiyor. Konakta'ki bu cevherin ortaya çıkarılması sadece Konak için değil kent için önemli. Bergama'dan Konak'a uzanan, Teos'a uzanan, buradan Selçuk'a uzana tarihi değerlerin en güzel olduğu bölgeler. Bu tarihi aksı hareke geçirmek demek kente yapılacak en iyi çalışma demektir. Onun için öncelikli olarak yapacağımız çalışmalardan bir tanesi de budur" dedi.

"BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Son olarak Tunç Soyer'in adaylığının tüm kentte heyecan yarattığını belirten ve birlik vurgusu yapan Batur: "Ben çok heyecanlıyım. Sanki yeni başkan oluyormuş gibi epyeni bir heyecan içerisindeyim. Zaten heyecan başarıyı getirir. Tunç Başkan da bu konuda başarılı olacaktır. Birlikte yapacağız, birlikte başaracağız. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bu kentin mevcut iktidardan alacağı bir pay yok. İzmir 15 yıldır kendi yağında kavrulan, kendi gücünü içinden çıkarabilen bir kent. Hep beraber kenetlendiğimizde yenemeyeceğimiz problem yok" diye konuştu.