BBP: Provokasyonu engellemenin yolu Adalet Yürüyüşü'nü durdurmak!

BBP: Provokasyonu engellemenin yolu Adalet Yürüyüşü'nü durdurmak!

16 Nisan referandumunda başkanlık sistemine "evet" diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Adalet Yürüyüşü" ile ilgili provokasyon iddialarına dikkat çekerek, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konuda ciddi duyumları varsa o zaman bu provokasyonlara müsaade etmemenin yolu nedir, yürüyüşü sonlandırmaktır" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin haftalık olağan toplantısını Antalya’da yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı "Adalet yürüyüşü"nü değerlendiren Mustafa Destici, "Söz konusu olan anamuhafelet partisiyse öncelikle çözümü mecliste aramalıdır. Maalesef anamuhalefet partisinin mecliste çözüm arama gayreti içinde olmadığını görüyoruz" dedi.

Destici, adalet amaçlı değil siyasi bir yürüyüş olduğunu düşündüklerini anlatırken, "Zaten katılanlara da baktığınızda referandumda yüzde 48 hayır oyu çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu öncelikle bu hayır cephesindeki bütün kesimleri ziyaret etti. Ve dolayısıyla da 2019’a kadar bu bloku birlikte, sıcak tutmaya ve 2019’a kadar taşıma gayreti. Bu yürüyüş de bu gayretlerden bir tanesi ve dolayısıyla siyasi bir yürüyüş. Kendi siyasi çıkarları açısından da amacına ulaşmış olarak gözüküyor" dedi.

Destici, Kılıçdaroğlu’nun provokasyonlar olacağına dair bir duyum aldıklarını, ülkücü bir grubun kendilerine saldıracağını, ondan sonra bu yürüyüşün OHAL bahanesiyle sona erdirileceği, dağıtılacağı gibi birtakım sözler kullandığını ifade ederken, "Bunların doğru olmadığını düşünüyorum. Hiçbir ülkücü, milliyetçi grubun böyle bir saldırı hazırlığı içinde olduğu ya da kendilerini kullandıracaklarına ihtimal vermiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda ciddi duyumları varsa o zaman bu provokasyonlara müsaade etmemenin yolu yürüyüşü sonlandırmaktır" dedi.