'Beni ihraç ederek annemin emeğini çaldılar'

'Beni ihraç ederek annemin emeğini çaldılar'

Öğretmen Özgür Polat, Şubat ayında yayımlanan KHK ile ihraç edildi. Babasını küçük yaşta madende kaybeden Polat, "İhraç edilince en çok beni tek başına büyüten anneme üzüldüm" diyor.

Babasını Adana’da madende meydana gelen göçük sırasında kaybeden Özgür Polat, OHAL uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmenlerden birisi. İhraçlara tepki gösteren Polat “Devlet bana aslında bir baba borçlu. O zaman da bizi sahipsiz ortada bırakmış, şimdi de öyle oldu. Beni ihraç ederek, annemin emeğini çaldılar. Ben en çok onun için üzüldüm. Biri karnında, iki çocukla yalnız kalmış ve bizleri tek başına yetiştirmiş” dedi.

Cumhuriyet’te Hilal Köse’nin haberine göre, Özgür Polat, Şubat ayında KHK ile ihraç edildi. Polat Eğitim-Sen’li olarak sendikal faaliyetlere katıldığı için ihraç edildiğini düşünüyor. İhraç kararı Polat’ın, hayatının ikinci dönüm noktası. 3.5 yaşındayken, Adana’da madende göçük altında kalan babasını kaybediyor. Babasız yaşanan Polat; “Devlet bana aslında bir baba borçlu. O zaman da bizi sahipsiz ortada bırakmış, şimdi de öyle oldu… Beni ihraç ederek, annemin emeğini çaldılar. Ben en çok onun için üzüldüm. Biri karnında, iki çocukla yalnız kalmış ve bizleri tek başına yetiştirmiş…” diyor.

Haberin devamı için:

 http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/834823/KHK_magduru_ogretmenin_isyani__Annemin_emegiydi.html