Bekaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen Veda Hutbesi'ni nasıl ağzına alıyorsun

Bekaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen Veda Hutbesi'ni nasıl ağzına alıyorsun

Bir televizyon programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, insanların artık yakınlarından dolayı suçlandıklarını söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Peygamber Efendimiz'in Veda Hutbesi üzerinden mesaj gönderdi.

KRT'de Çağlar Cilara'nın "Haber Merkezi" isimli programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Sadece Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi'ndeki tavsiyelerini hakkıyla yerine getirmek dahi Müslümanları kurtuluşa götürmeye yeter" açıklamasına tepki gösterdi. Bekaroğlu, insanların yakınlarından dolayı suçlandığını, Erdoğan'ın veda Hutbesi'nin tam tersini uyguladığını ileri sürdü ve şöyle konuştu:

"Sen nesin sayın Erdoğan, 4. Murad böyle değildi sen kimsin ya"

"Veda Hutbesi'nde suç ve cezanın şahsiliğinden söz ediyor. Hiçbir anne baba çocuğundan dolayı, hiçbir çocuk, anne ve babasından dolayı suçlanamaz diyor. Ne yapıyorlar, FETÖ ile mücadele adı altında 150 bin kişiyi ihraç ettiler, 50 bin tutuklu var, hukuk tanımıyorlar, 7'den 70'e gidiyorlar. Sen nesin sayın Erdoğan, 4. Murad böyle değildi sen kimsin ya. Hukuk diye bir şey yokki, sen Veda Hutbesi'ni nasıl ağzına alıyorsun ancak istismar edersin Veda Hutbesi'ni. Veda Hutbesi'nde şöyle bir şey var mı; 'acımayın acırsanız siz acınacak duruma gelirsiniz.' Devlet siyaseti. Böyle bir şey olur mu? Acıyacaksın, merhamet edeceksin, hukuka bağlı olacaksın, ilkelere bağlı olacaksın, FETÖ ile de böyle mücadele edilir. Sulandırıyorlar. FETÖ ile böyle mücadele edilir mi?"