Belediye-İş’ten Soyer’e destek

Belediye-İş’ten Soyer’e destek

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Belediye-İş tarafından İzmir’de düzenlenen ve sendika Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un da katıldığı mitingde binlerce işçiye seslendi.

Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e desteğini açıkladı.

Belediye-İş’in Kapılar’daki Şube binası önünde bir araya gelen sendikacılar ve belediye işçileri, 31 Mart seçimlerinde oylarını Tunç Soyer’e vereceklerini kaydetti.

Soyer’e destek için düzenlenen mitinge Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı.

Emekçilere “Kardeşlerim” diyerek seslenen CHP’li Soyer, şunları söyledi: “Başka bir dünya, başka bir Türkiye, başka bir İzmir mümkün. Bunu değiştirmenin mümkün olduğuna inanıyorum. Onun için siyaset yapıyorum. 2004-2018 yılları arasında İzmir, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütçesine 477 milyar lira para aktardı. Aynı süre içinde hükümetten sadece 117 milyar lira almış. Yani, İzmir aldığının üç mislini bu millete, bu devlete ödemiş. Buna rağmen İzmir, Türkiye’de örnek gösterilecek işler yapmış.

Biz İzmir’den öyle bir mesaj vermeliyiz ki, Türkiye’ye örnek olmalıyız. Sandıkları patlatmalıyız. O gün ne kadar çok oy toplayabiliyorsak, toplamalıyız. Yoksa bizi rahat bırakmazlar. Çok yüksek oylar alırsak, önümüzü kesmezler, bizi durduramazlar. Hiçbir set önümüzü kesemez. İzmir sadece İzmir’den ibaret değildir. İzmir Türkiye’nin umududur. Türkiye değişmek istiyor. Türkiye bu kıyafetlerin içine sığacak bir ülke değil. Türkiye büyük bir değişikliğin eşiğinde. Bu değişim İzmir’den başlayarak, tüm Türkiye’yi saracak."