Belge tartışması: Ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu istifa edecek

Belge tartışması: Ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu istifa edecek

Yüksek hararetli tartışma, 2019 seçimleri havasına fazlaca erken girildiği şeklinde değerlendirildi. MHP’nin AKP ile konumlandığı, yaralı durumdaki HDP’nin aktif olmadığı, Akşener’in partisinin henüz kendi sorunlarını çözemediği ortamda tek muhalif odağı olarak CHP gösterildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının yurt dışına milyonlarca ABD doları havale ettiğini açıkladığı belge tartışmaları sürerken, 2019 seçimleri öncesinde şimdilik tek muhalefet odağının CHP olarak görüldüğü kaydedildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, bugünkü köşe yazısında, Erdoğan’ın, daha önce Kılıçdaroğlu’na 1,5 milyon liralık tazminat davası açtığını, iddialarını ispat ederse Cumhurbaşkanlığından istifa edip siyaseti bırakacağını, edemezse aynısını kendisinin yapması gerektiğini söylediğini hatırlattı.

Yetkin, “Kendi adıma bu tartışmanın ne Erdoğan, ne Kılıçdaroğlu’nun istifasıyla sonuçlanacağını tahmin ederim. Ama bu yüksek hararetli tartışma bana 2019 seçimleri havasına fazlaca erken girmiş olduğumuzu gösteriyor. MHP’nin kendisini AK Partiyle konumladığı, AK Partinin bu hislere boş olmadığı, Selahattin Demirtaş ve içerideki vekilleriyle yaralı durumdaki HDP’nin aktif olamadığı ve Meral Akşener’in İYİ Partisinin henüz kendi içindeki sorunları çözüp ortaya çıkamadığı ortamda şimdilik tek muhalefet odağı olarak CHP görünüyor. CHP’nin etkili muhalefet yapmak istiyorsa, elindeki malzemeden yüzde yüzden fazla emin olması gerekiyor” dedi.