'Berberoğlu 426 gündür tutsak'

'Berberoğlu 426 gündür tutsak'

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutukluluk sürecine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Hukuksuz tutukluluk vurgusu yapılan toplantıda, 'Yol arkadaşlarımız Enis’in bir bayramı daha demir parmaklıklar ardında geçirmesini istemiyoruz' açıklaması yapıldı.

CHP İstanbul İl Örgütü, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutukluluğuna tepki göstermek için bir araya geldi. Toplantıya, CHP İstanbul Milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Turan Aydoğan, Sezgin Tanrıkulu, Sibel Özdemir, CHP İstanbul Mv ve Genel Bşk Yrd. Onursal Adıgüsel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve önceki dönem CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek katıldı. Açıklamada Prof. Dr. Kemal Gözler’in 'Türk Anayasa Hukuku Dersleri' kitabından örnek veren CHP il yönetimi, 'Yani anayasal hüküm çok açık ve net. Berberoğlu, 24 Haziran’da yeniden milletvekili seçilerek dokunulmazlık kazanmıştır ve bugün derhal tahliye edilmesi hukuki bir zorunluluktur' denildi.

'BİR BAYRAM DAHA DEMİR PARMAKLILKLAR ARDINDA GEÇMESİN' 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

'Önümüzdeki Salı, Kurban Bayramı’na gireceğiz. Yardımlaşmanın, dayanışmanın arttığı, küslüklerin, kavgaların sona erdiği herkesin birbiriyle kucaklaştığı günler. Yol arkadaşlarımız Enis'in bir bayramı daha demir parmaklıklar ardında geçirmesini istemiyoruz. Enis Berberoğlu için 426 gündür sadece ADALET istiyoruz.'