Beyoğlu halkı tepkili: Artık bizden AKP’ye oy çıkmaz

Beyoğlu halkı tepkili: Artık bizden AKP’ye oy çıkmaz

CHP Belediye başkan adayı Alper Taş mahalle gezilerine devam ediyor. Beyoğlu'ndaki vatandaşlar AKP'ye karşı tepkilerini dile getirdi.

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ın mahalle gezileri sürüyor. Hüseyin Ağa, Kamer Hatun ve Kalyoncu Kulluk Mahallelerini ziyaret eden Alper Taş’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kalyoncu Kulluk Mahallesi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin söz verdiği hizmetlerin birçoğunu yerine getirmediğini ifade eden bir vatandaş, “Biz aile olarak hep AKP’nin adaylarına oy verdik ama artık yeter. Bu kez bizim aileden AKP’ye oy çıkmaz” dedi.

HALKIN HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Otopark ve yeşil alan sıkıntısının had safhada olduğunu ifade eden vatandaşlar bölgede oldukça sayıda virane haline gelmiş ev bulunmasından da yakınarak sorunların acilen çözülmesini istedi. Alper Taş ise seçilmeleri halinde Beyoğlu’na ‘mega’ projeler değil küçük dokunuşlar yapacaklarını, kamunun çıkarlarını koruyup küçük esnafa destek vereceklerini söyledi.

Sururi Mehmet Efendi Muhtarı Zafer Demir’le de görüşme fırsatı bulan Alper Taş, muhtardan mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı.

ZENGİNİN DEĞİL YOKSULUN TARAFINDAYIZ

Alper Taş akşam saatlerinde Divriği Kültür Derneği’nin etkinliğine katıldı. CHP’li 3 belediye başkanı adayının da bulunduğu etkinlikte konuşan Alper Taş, “Biz basitçe bir belediye başkanlığı yapmak için aday olmadık. İstanbul’a ve Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Egemen siyasal anlayış halkı yönetmeyi esas alır ve nasıl yöneteceği üzerine kafa yorar. Bizim anlayışımız ise halkın yönetmesi anlayışına sahiptir. Yerel yönetimlerin gerçek anlamda demokratikleşmesi için çalışacağız. Biz piramidi tersine çevireceğiz. Piramidin en tepesinde halk olacak, başkan ise en aşağıda olacak. Belediye hizmetleri toplumsal çıkarlar esas alınarak verilecek. Zenginleri değil, yoksulları koruyacağız. Beyoğlu’ndaki kültürlerin, kimliklerin ve inançların ise bir arada kardeşçe yaşamasını sağlayacağız” dedi.

SODEV YÖNETİMİNDEN ALPER TAŞ’A DESTEK

Divriği Kültür Derneği’ndeki konuşmasının ardından Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) yöneticileriyle bir araya gelen Alper Taş burada seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. SODEV ise Alper Taş’ın üyeliğinin kendileri için sevindirici olduğunu bildirdi ve Alper Taş’ın adaylığını desteklediklerini ifade etti.