Binali Yıldırım, 3 gün önceki açıklamasıyla çelişti!

Binali Yıldırım, 3 gün önceki açıklamasıyla çelişti!

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim gecesi kesin sonuçları beklemeden kendisinin seçildiğini ilan eden Yıldırım, "Ben ilk gün çok açık bir şekilde söyledim, mazbata kime verilirse başkan odur. Ben şimdi İmamoğlu'na soruyorum, elinde mazbatan var mıdır?" ifadelerini kullandı.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım 31 Mart yerel seçiinden sonra  kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Bu da doğal bir şey. Anasayamız çok açık, seçimler yargı denetiminde ve yönetiminde yapılır.

Seçimin başlamasından bitimine kadar tüm görevler YSK'ya aittir. Seçim tamamlandıktan sonra seçimle ilgili bütün yolsuzlukları şikayet ve itirazları incelemek YSK'nındır.

Yani seçim bitmiştir, şikayet, itiraz dönemi devam etmektedir. Bu ilk defa olan bir şey değil. Bugüne kadar olan bütün seçimlerde bu iş gerçekleşmiştir.
 
Şikayet ve değerlendirme süreçleri devam ediyor.

İlçe seçim kurullarında fedakarca, gece gündüz çalışan memurlarımız, hakimlerimiz ve parti görevlileri var.

Dolayısıyla seçimin patronu YSK'dır.

MAZBATA ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

31 Mart’ta YSK sonucu beklemeden kazandıklarını açıklayan Yıldırım, İmamoğlu’na tavsiyede bulunarak, “Seçimin başlamasından bitimine kadar bütün işler YSK’ya aittir. Seçim tamamladıktan sonra da seçimle ilgili işleri incelemek YSK’ya aittir. Yani seçim bitmiştir, itirazlar YSK’ya yapılacaktır. Bir çok ilde olduğu gibi İstanbul’da da itirazlar oluyor. Bu süreçten sonra seçimin patronu YSK’dır. Ben ilk gün çok açık bir şekilde söyledim, mazbata kime verilirse başkan odur. Ben şimdi İmamoğlu’na soruyorum, elinde mazbatan var mıdır?” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü: 

Yarın iş bitti, mazbatasını aldı, ilk önce tebrik edecek olan benim. Bunu bilmesini isterim.

Tersi gerçekleşirse aynısını beklemek hakkımdır.

İSTANBUL'U AFİŞLERLE DONATMIŞTI

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'na hukuki süreci bekleme tavsiyesinde bulunurken AKP, İstanbul'da birçok bölgeye seçimi kazandığı iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yılıdırım'ın fotoğraflarının bulunduğu 'Teşekkürler İstanbul' afişlerini astı.

Yıldırım, 'İstanbul'a teşekkür etmenin nesi yanlış' diyerek pankartalara da sahip çıktı.