Binali Yıldırım Barış Atay'ın sorduğu tweet'i yeniden attı

Binali Yıldırım Barış Atay'ın sorduğu tweet'i yeniden attı

AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, Rum Patriği Bartholomeos için "ekümenik" ifadesini kullandığı paylaşımını sildi. TİP milletvekili Barış Atay'ın "Niye sildiniz?" sorusunun ardından Yıldırım, "ekümenik" ifadesi geçmeyen bir tweet attı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Twitter hesabından “İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi Ekümenik Patriği ve İstanbul Başpiskoposu Bartholomeos’un isim günü kutluyor, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum” şeklinde paylaşım yaptı. Daha sonra paylaşım silindi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, silinen tweet’in görüntüsüyle birlikte Yıldırım’a “Niye sildiniz?” sorusunu yöneltti.

Atay’ın sorusundan 10 dakikada sonra Yıldırım, “ekümenik” ifadesini çıkararak “Fener Rum Patriği Sayın Bartholomeos’un isim gününü kutlar, kendisine sağlıklı bir ömür dilerim” paylaşımını yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti, Fener Rum Patrikhanesi’nin kullandığı “ekümenik” (evrensel) unvanını tanımıyor. Ekümenik, patriğin tüm dünyadaki Ortodoksların dini lideri olduğu anlamına geliyor.