Binali Yıldırım'dan skandal 'sandık' yorumu

Binali Yıldırım'dan skandal 'sandık' yorumu

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart seçiminde görev alan sandık görevlilerine ilişkin skandal bir yoruma imza attı.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart seçiminde sandık görevlilerine ilişkin olarak "Bakıyor seçmene, diyelim ki AK Parti'nin adayına verecek gibi anladığı seçmene Büyükşehir pusularını vermiyor." dedi.

İstanbul Avcılar'da vatandaşlarla bir araya geldi. Yıldırım, yurttaşların sorularını yanıtladı. Binali Yıldırım vatandaşın sorusu üzerine verdiği cevabı Twitter hesabı üzerinden paylaştı..

Yıldırım, 31 Mart seçiminde sandık görevlilerine ilişkin olarak "Bakıyor seçmene, diyelim ki AK Parti'nin adayına verecek gibi anladığı seçmene Büyükşehir pusularını vermiyor." dedi.

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu nereden anlıyoruz? O gün gelen şikayetlerden. O gün bize şikayet edenler oldu; bilebildiklerimizi düzelttirdik. Şimdi sandıklar kapanıyor, oylar sayılıyor. Diyelim ki o sandıkta 300-350 py pusulası var; 250 tanesi kullanılmış, bunun 240 tanesi de geçerli. 10 tanesi geçersiz. Geriye kaç tane boş pusula kalması lazım? Sayıyorlar; 60 çıkıyor, 65 çıkıyor. Peki nasıl oluyor bu? Gündüz vermedikleri oy pusulaları fazla çıkıyor. Bu sefer düzeltmeleri lazım, düzeltmeden de teslim edemiyorlar torbayı. Aralarında diyorlar ki boşlardan fazla olanları ayırıp iptallerin arasına koyuyorlar. Torbayı bağlayıp gönderiyorlar. İptalleri tekrar çıkınca boş çıkıyor; iptal oy niye boş çıksın? Adam ya üç tanesine kızar hepsine basar veya oraya bir şey yazar iptale götürür."