Binali Yıldırım'dan YSK'nın kararına ilişkin açıklama

Binali Yıldırım'dan YSK'nın kararına ilişkin açıklama

AKP'li Binali Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı son kararla ilgili açıklama yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu, yarın saat 14.00'te MHP'nin İstanbul'da yaptığı olağanüstü itirazı görüşeceği belirtildi.

YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Binali Yıldırım, YSK’nın bugünkü toplantıda KHK'lılarla ilgili aldığı karara ilişkin, ''YSK’nın kararına yorum yapmam yanlış olur. Süreç tamamlanmış değil, kanaat belirtmem doğru olmaz. Çünkü işin konusu benim” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Meclis'te düzenlenen resepsiyonda YSK'nın kararı hakkında açıklama yaptı. Bahçeli, "YSK çalışmalarını yapıyor sonuçlanmadan yorum yapmak doğru olmaz." dedi.

BUGÜNKÜ TOPLANTIDA ALINAN KARAR

Yüksek Seçim Kurulu, AKP ve MHP’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarına ilişkin ikinci gün mesaisinde önemli kararlara imza attı. YSK, AKP’nin KHK ile görevlerinden ihraç edilen isimlerin seçimde oy kullanamayacağına dair itirazını reddetti.

YSK, KHK’lıların oy kullanabileceğine karar verdi. YSK, AKP’nin kısıtlı seçmen ile kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyelerinin araştırılması hususunu ise kabul etti. Bu yönde ara karar verildi. Bu karar ile usulsüz seçmen kaydı yapıldığı iddia edilen yaklaşık 41 bin 132 seçmenin durumu araştırılacak.