'Binali Yıldırım'ın istifa etmesine gerek yok çünkü...'

'Binali Yıldırım'ın istifa etmesine gerek yok çünkü...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevinden ayrılmadan AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “İstifa etmesine gerek yok zaten tekrar Ankara’ya gelecek” değerlendirmesini yaptı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın görevinden istifa etmeden AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Yıldırım, İstanbul'da medya temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda, "Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz. TBMM Başkanlığından istifa etmeme konusunda kararımda değişiklik yok" diyerek, bir kez daha istifayı düşünmediği mesajını verdi

'ZATEN TEKRAR ANKARA'YA GERİ DÖNECEK'
Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'in haberine göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'de  bir grup gazeteciyle sohbetinde, TBMM Başkanı Yıldırım'ın istifa etmeden belediye başkan adayı olmasına ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Binali Bey'in istifa etmesine gerek yok zaten gelecek tekrar buraya. Yani biz kazanacağız" dedi. Anayasa'nın 94. Maddesi de hatırlatılarak hukuksal açıdan değerlendirmesinin sorulması üzerine de CHP Lideri, "Bu yetiyor bize, bu yetiyor, onu hukukçular zaten yapıyorlar. Binali Bey zaten gelecek tekrar Ankara'ya gelecek. Binali Bey de farkında o da görüyor zaten. Tabloyu görmemesi mümkün değil" diye konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, "İstifa etmesi gerekir o başka bir şey. Sayın Binali Yıldırım başbakanlık, bakanlık yaptı, şimdi TBMM Başkanı. 1955 doğumlu, son derece tecrübeli bir insan. Kim bilir kaç kere seçim geçirdi. Ben, İstanbul'u kaybedeceğini gördüğüne inanıyorum" dedi.

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un TBMM Başkanlı Divanı'nda Katip Üye olduğunu hatırlatan Akşener, Ok'un Balıkesir'den belediye başkan adayı olduktan sonra bu görevinden istifa ettiğini söyledi. Kendisinin İsmail Ok'tan istifasını istemediğini kaydeden Akşener, Ok'un ise ‘ben istifa edeceğim, birini de yerine katip üyeliğe gönderin, ben alacağım, kazanacağım" dediğini ifade etti.