Binali Yıldırım'a acık mektup

Binali Yıldırım'a acık mektup

Genel Yayın Yönetmenimiz Veysi Şahin köşesinden liderlere açık mektup yazmaya başladı. İlk mektubu Başbakan Binali Yıldırım’a yazan Şahin, tarihe not düşme adına Türkiye’nin ‘bir tanesi’ne bakışlarını, beklentilerini ve önerilerini dile getirdi

Türkiye zor bir dönemden geçiyor 
 “BIZE göre bu zor dönemin baş sorumlusu 15 yıldır bu ülkeyi yöneten, zaman zaman da yönetemeyen AKP iktidarıdır” diyen Şahin, “AKP bir aksiyon hareketi değildir. Erbakan’ın ‘değişim’ meşalesi ile aydınlanan yolda yürüyen ‘reaksiyon’ hareketidir. Erdoğan da Erbakan’ın değil, Demirel’in yolunda yürümektedir” diye rek şunları yazdı.
Geçmişi kurcalamanın anlamı yok 
 “GERÇEK şu; karşımızda halk desteği olsa da misyonu ve kendisi yıpranmış yorulmuş bir iktidar var. Şüpheyi birinci sermayesi yapan bir Cumhurbaşkanı var. Siz tecrübeli bir siyasetçisiniz. İyi niyetinizden de kuşku duymuyoruz. Biz sizden ‘kucaklayıcı’ kavgadan uzak bir performans bekliyoruz. Lütfen “bir tanesi” tavrınızı sürdürün…”
Size güvenmek istiyoruz 
”DIŞ politika dost kazanma değil, düşman kazanmama sanatıdır. Size karşı bir ön yargımız yok. Sonsuz güvenimiz de. Eleştiri hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Söz konusu Cumhuriyet, Atatürk ve Türkiye olunca gerisini teferruat sayarız. Türkiye’yi kucaklayacak ‘bir tanesi’ olmanız dileğiyle saygılar.”
Köşe yazısı için tıklayınız

Binali Yıldırım’a açık mektup!