Binali Yıldırım'a zor soru

Binali Yıldırım'a zor soru

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Şu anda beklemekten başka faaliyet yok. YSK bu süreci yönetecek. Daha sonra da kararını açıklayacak. Belirli oranda aradaki fark azalıyor" dedi.

AKP, İstanbul için seöçimlerin iptal edilmesi talebinde bulunmuştu. AKP'nin bu talebine 'ret' cevabı geldi. AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, son olarak seçimlerle ilgili bir açıklama yaptı. 

Yıldırım, "Şu anda beklemekten başka faaliyet yok. YSK bu süreci yönetecek. Daha sonra da kararını açıklayacak. Belirli oranda aradaki fark azalıyor." dedi. 

Yıldırım'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

Belli ki onlar önceden hesap yapmışlar. YSK saymadan rakamları açıklamaları manidar. Bu kadar kendilerine güveniyorlarsa buyursunlar, sayalım. Böylece her şey ortaya çıksın. YSK, mazbatayı kime verirse o başkandır. 18 bin civarına düştü. İşlemelere de devam ediliyor. Bunun dışında bir bilgi vermemiz kamuoyunu yanlış yönlendirme olur. Sayım tamamlandığında işin renginin değişeceğini düşünüyoruz. Biz ne ilçe seçim kuruluyuz ne de YSK'yız. YSK hangi yönde karar verirse başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye bir hukuk devleti. "

YILDIRIM'A ZOR SORU

Yıldırım "İmamoğlu'nun sonuçları açıklama yaparken aceleci davrandı' dediniz. Ancak İmamoğlu henüz 3 bin oy sayılmışken açıklama yaptığınızı belirtmişti. Bunu nasıl değerlendiyorsunuz" sorusuna "Bu konuda açıklama yapmıştım. Benim o gün seçim akşamı 11,25’te bana gelen bilgiler, o günkü sayım sonucuna göre yaptığım bir açıklamadır. Bundan ibarettir, sonra devam edince şartlar değişti..." şeklinde cevapladı.