Binali Yıldırım'dan Almanya'ya tepki

Binali Yıldırım'dan Almanya'ya tepki

Binali Yıldırım: "Almanya'da kabul edilen bu karar hatalı bir karardır. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak bir olay yoktur. Bu asla ve asla Türkiye'nin kabul edeceği bir karar değildir."

Başbakan Yıldırım, Alman Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin kararına ilişkin, "Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. " dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Alman Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin kararına ilişkin, "Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiç bir olay yoktur." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. Bu millet hiç kimseden emir almadı, hiç kimseye boyun eğmedi, biz Allah'ın önünde eğiliriz, milletimiz ne isterse onu yerine getiririz" diye konuştu.
KURTULMUŞ: ÇARPITILMIŞ VE MESNETSİZ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Almanya Federal Meclisi Bundestag'ın, 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendiren tasarıyı onaylaması ile ilgili olarak Twitter hesabından, “Almanya Parlamentosu'nun “çarpıtılmış ve mesnetsiz” bir takım iddiaları “soykırım” olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu'nun bu tasarıyı kabul etmesi Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Türkiye olarak bu karara her platformda gereken cevabı elbette vereceğiz” açıklamasında bulundu.