Binali Yıldırım'ın sesi kısıldı

Binali Yıldırım'ın sesi kısıldı

Kongrede konuşma yapan AKP genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın sesi kısıldı. AKP'nin yeni genel Başkanı olacak Binali Yıldırım, Başbakan olduğunda izleyeceği politikayı tek cümlede özetledi;"AKP demek, bölünmüş yol demek..."

Ahmet Davutoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşması sırasında sesi nedeniyle güçlük çekti. Yıldırım’ın sesi sık sık kesildi. Binali Yıldırım, konuya ilişkin, sesim kesilse de gönül bağımız kesilmez” dedi. AKP iktidarı döneminde, Türkiye’nin aralıksız en uzun süre Ulaştırma Bakanı olan, son yerel seçimler öncesinde bıraktığını görevini, 1 Kasım seçimleri sonrasında yine üstlenen Binali Yıldırım, Başbakanlık öncesindeki ilk konuşmasında da örnekleri hep bölünmüş yollardan verdi.

“YOLLARI BÖLERİZ AMA ÜLKEYİ ASLA BÖLDÜRMEYİZ…”

Yıldırım’ın Başbakanlık öncesi yaptığı konuşmada dört ana mesaj vardı;

ERDOĞAN’IN TARTIŞILMAZ LİDERLİĞİ: Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’nin de lideri olduğunu sık sık ifade etti, Cumhurbaşkanı’ndan “kurucumuz, liderimiz, aydınlık türkiye’nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan” diyerek bahsetti. Erdoğan’ı övmeyi de ihmal etmeyen Yıldırım, tıpkı Kongre Divan Başkanı Bekir Bozdağ gibi konuşmasının bir bölümünde doğrudan Erdoğan’a hitabetti?
“Bir dava adamıdır. Milletin adamıdır Büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur.
Başımız dik, gururla söylüyoruz; Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın kader arkadaşıyım, yol arkadaşıyım.

TERÖRLE MÜCADELE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK: Yıldırım’ın ikinci mesajı terörle mücadele konusunda oldu. Bu konuda da yine Ulaştırma Bakanlığı dönemine atıfla konuşan Yıldırım, “yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz” dedi. Yıldırım şöyle konuştu;
“ekmeğimizi böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Mesele memleket meselesidir. Terörle mücadele konusudaki kararlılık aynı şekilde devam edecektir. Bize Operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar.Bölgede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar operasyonlar aynen devam edecek.”

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE:
Binali Yıldırım’ın üçüncü mesajı, paralel yapıyla mücadelenin devam edeceği oldu. Yıldırım, “Paralel yapılara, bölücü çetelere asla prim vermeyeceğiz. Kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsade etmeyeceğiz” dedi.

HEDEF; BAŞKANLIK SİSTEMİ:
Binali Yıldırım, Başbakanlık döneminin ana hedefini ise yeni Anayasa ile Türkiye’ye Başkanlık sistemini getirmek olarak açıkladı. Yine Ulaştırma Bakanlığı dönemine, yapılan yollar ve köprülere atıf yapan Yıldırım, aynen şöyle konuştu; “Köprüler, hızlı trenler tamam.  Ama ülkemizin bir ihtiyacı var; Yeni bir anayasa’ya ihtiyaç var. Başbakanlık sistemine ihtiyaç var.  Başkanlık sistemini yeni Anayasa ile getirmeye hazır mısınız? ”

Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanı’nın “sorumsuz” olduğunun söylendiğine dikkat çeken Binali Yıldırım, bu konuda da yine doğrudan Erdoğan’a seslendi;
“Cumhurbaşkanımız Türkiye sevdalısıdır, onun sorumluluğu devletin dertleri, onun sorumluluğu milletin sevdasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız size söz veriyoruz; sevdan, sevdamız. Davan davamız, yolun yolumuzdur” dedi.