Türk ve Irak askerleri sınırda ortak tatbikata başladı!

Türk ve Irak askerleri sınırda ortak tatbikata başladı!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimin tartışmalı referandumu yapılırken Bağdat yönetiminden açıklama geldi: Türk ordusuyla sınırda ortak manevralara başladık.

Dünyadan gelen bütün çağrılara rağmen bağımsızlık referandumundan vazgeçmeyen Barzani yönetimine karşı Bağdat ve Ankara'dan ortak hamle geldi.

SINIRDA ORTAK TATBİKAT

Irak Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 8 gündür Silopi-Habur bölgesinde gerçekleştirilen operasyonuna ilişkin olarak "Türkiye ile sınırda ortak manevralara başladık" açıklamasında bulundu.

Türkiye-Irak sınırına yaklaşık 500 metre mesafede geçen hafta başında başlatılan tatbikatın genişleyerek devam ettiği biliniyor. Tatbikat bölgesi Pazar günü Şırnak'ta bulunan üst düzey komutanlar tarafından denetlenmişti. Bu arada tatbikatla birlikte gözlerin çevrili olduğu Habur Sınır Kapısı'nda ise geçişler sürüyor.

Bu gelişmenin sinyalini Başbakan Binali Yıldırım da bugün katıldığı canlı yayında şu açıklamalarla vermişti:

"İYİ NİYETİN DEVAM ETMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Artık bu kadar, bunlar yaşandıktan sonra Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin gördükleri izolasyona rağmen, iyi niyet ve gayretin bundan sonra devam etmesi söz konusu değil. Bu işte inat edenler aslında kendi halklarının geleceğini karartıyorlar. Vatandaşlarımıza uyarılar da yaptık.

"SINIRDAKİ TATBİKATA IRAK DA KATILMA KARARI ALDI"

Sınırdaki tatbikata Irak da katılma kararı aldı. Başka yapılacak işler de var. Detayları burada söylememe gerek yok. Bugünlerde Genelkurmay Başkanımız Tahran'a bir ziyeret yapacak. Cumhurbaşkanımızın da Tahran'a ziyareti var. İran, Türkiye, Irak bu krizin büyümeden çözülmesi yönünde bütün gayretimizi göstereceğiz.

IRAK ORDUSUNDAN VE TSK'DAN TATBİKAT AÇIKLAMASI

Irak ordusundan önemli bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, sınırda büyük bir tatbikata başlandığı bilgisi verildi. TSK'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Irak ordusundan yapılan açıklamada, sınırda tatbikata başlandığı belirtildi. TSK'dan yapılan açıklamada ise, 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18  Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına  26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden  Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' ifadeleri kullanıldı.

TSK ORTAK TATBİKATA AİT FOTOĞRAF YAYINLADI